LGA 775 vs. AM4

Attığım ilanın sahibi ile pazarlık yapmıştım. En son 750 TL'ye indi. @Niyazi Taşcı maksimum olarak 800 TL olur. Sadece İstanbul içinden alabilirim.

Anlıyorum, biraz aradım fakat pek bir şey bulamadım. Standart kullanım için yeterlidir, biraz daha arama yapacağım tabii. Bulursam atarım.

Fikriniz değişirse veya aklınıza yatarsa benim ilk attığım linklere de bakabilirsiniz tekrar.

Oyun olarak LoL ve Metin2 oynuyorum. Bunun haricinde üniversiteden dolayı Office programları kullanıyorum. Ek olarak ise basitçe şirket işleri için AutoCAD kullanıyorum. En uç olarak kullanacağım her şeyi daha yukarı çıkmam imkansız. Yine de teşekkürler. LoL, Metin2, Office programları ve AutoCAD programları için sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Son düzenleme:
@Ali Özoğul.

B450M S2H Ddr4 Anakart - Anakart ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 971304926

+

Az daha bütçe çıkarırsanız, bunun daha iyi olacağını düşünüyorum. B450 yonga setinin avantajını uzun vadede göreceksiniz.
Hocam kusura bakmayın da şubat ayında verilen ilanı atmışsınız örnek diye şu anda 650TL'ye 700,750 belki 800TL ye 2200G bulunamıyor. İlan sahibine bakmadım ama ulaşıp o fiyata alma imkanı yoktur.

Attığım ilanın sahibi ile pazarlık yapmıştım. En son 750 TL'ye indi. @Niyazi Taşcı maksimum olarak 800 TL olur. Sadece İstanbul içinden alabilirim.

İşlemci olarak Ryzen R3 1200 veya 1300X alabilirsin. Anakart olarak B450 S2H veya DS3h güzeldir benden kullanıyorum hayet memnunum.

1300X işlemci; Satılık RYZEN 3 1300X TAKAS OLUR - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 940066846

Anakart; Gigabyte B450M-DS3H-V2 AMD B450 3600MHz DDR4 AM4 MATX Anakart - Anakart ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 956552975

Hocam kusura bakmayın da şubat ayında verilen ilanı atmışsınız örnek diye şu anda 650TL'ye 700,750 belki 800TL ye 2200G bulunamıyor. İlan sahibine bakmadım ama ulaşıp o fiyata alma imkanı yoktur.

Telefondayım da, o kadar detaylı bakamadım. Teşekkür ederim :)

Belki bir ihtimal :D

Yanlış yönlendirme yapıyorsun diyene bak sen :D

Gerçekten anlamamak için direniyor musun yoksa troll mü bu? Ona göre söyle de boşa efor sarf etmeyeyim burada.

Bak ben ilk mesajımda soket karşılaştırması yapmışım, demişim ki AM4 sistem daha iyi olur özetle. Arada bir de yonga setlerine ve Ryzen 5000'e değinmişim. Performans ve uzun ömürlülük açısından.

Sen konuyu soketin desteklediği işlemcilere ve performanslarına getirmişsin. Burada bir yanlış yok, ancak sen "oyun oynatıyor" gözüyle bakarken ben "hangi oyunda ne kadar performans" gözüyle bakmışım. Ben sana mimari derken, önbellek derken, upgrade derken sen bana çekirdek diyorsun sadece. Ben sana 9100F diyorum sen bana inatla devam ediyorsun yok oyun oynatır yok bilmem ne. Bana bilmediğim bir şey söyle, o işlemcilerin oyun oynattığını ben de biliyorum. Sen bana AM4'ler karşısında LGA 775 soket işlemcilerin her türlüsünden ne kadar performans verdiğini, uzun ömürlüğünü ve 2021 yılındaki geçerliliğini karşılaştırarak bir veri olarak sun bak bakalım kim daha önde.

F/P sadece fiyatının ucuzluğuna bakılarak karar verilen bir şey değil senin düşündüğün gibi, kendi fiyat segmentinde iyi/en iyi performansı veren ürüne biz F/P diyoruz. AM4 işlemciler evet daha pahalı, ancak performansı daha iyi. Fakat sen yükseltme konusunda eski kalmış, eski teknolojiler kullanan, eski mimarilere sahip işlemcileri destekleyen bir işlemci soketini F/P olarak görüyorsun sanırım.

Hala, yine söylüyorum, anlamamakta ısrar ediyorsun. Metro ve GTA SA konusunda performansa değinmemin sebebi sadece bir örnek vermekti aradaki farkı belli etmek için. Sen benim dediğimi anlamıyorsan benim sorunum değil.

Metro Exodus ile GTA SA arasındaki farkı biliyorsundur umarım. Yoksa bunca zamandır sana boşa laf anlatmışım demektir.

Orada soket kıyaslaması yapmıyorsun lafı dolandırma 775 soketi açıkça kötülüyorsun 100-150 liraya Quad serisi dört çekirdekli işlemci alıyorsan ve güncel oyunda oynatıyorsa benim gözümde o işlemci kraldır senin anlayamadığın nokta bu herkese yeni sistem tafsiye ediyorsunuz insanlar memnun kalmıyor tek kanal bellek takıp düşük peformanslı işlemciye mahkum kalıyor yükseltme yapmak istediği platformun işlemcileri şu an kara borsa olmuş durumda aslında benim söylemek istediğim iş ekran kartında bitiyor eğer yüksek seviye ekran kartı ve işlemci kullanamayacaksa ilerisi için AM4 almasın durduk yere parasını çöpe atmış olur çünkü AMD yeni soket çıkartacak senin anlayamadığın nokta bu.

Orada soket kıyaslaması yapmıyorsun lafı dolandırma 775 soketi açıkça kötülüyorsun 100-150 liraya Quad serisi dört çekirdekli işlemci alıyorsan ve güncel oyunda oynatıyorsa benim gözümde o işlemci kraldır senin anlayamadığın nokta bu herkese yeni sistem tafsiye ediyorsunuz insanlar memnun kalmıyor tek kanal bellek takıp düşük peformanslı işlemciye mahkum kalıyor yükseltme yapmak istediği platformun işlemcileri şu an kara borsa olmuş durumda aslında benim söylemek istediğim iş ekran kartında bitiyor eğer yüksek seviye ekran kartı ve işlemci kullanamayacaksa ilerisi için AM4 almasın durduk yere parasını çöpe atmış olur çünkü AMD yeni soket çıkartacak senin anlayamadığın nokta bu.

Al işte yine başladık :D konu bitti konu yazmanın lüzumu var mı sence?

LGA 775 soket tabii ki günümüz 2021 yılında kötülenmesine şaşırılmayacak bir durumda, hele karşısında AM4 varken. Sen diyorsun ya "oyun oynatıyorsa kraldır" diye, AM4 işlemciler de oynatıyor o zaman onların senin gözünde imparator olması lazım. Bak yineliyorum, sen hala oyun oynatıyor gözüyle bakıyorsun. Ben performans gözüyle. Aramızdaki en büyük fark bu. Güncel sistemler açık şekilde daha iyi performans veriyor. Allah için LGA 775 soketin işlemcileri nerede AM4 nerede...

AM4'ün ömrü çok uzun, dediğim gibi anakart kaliteli olursa 5950X'e kadar yüksek performanslı bir şekilde kullanabilir. Ama hadi diyelim konu sahibi LGA 775 aldı, ee abi bu adam maksimum 3 ay sonra yine konu açacak ki sistem tavsiyesi diye ne anlatıyorsun? Yeni sistemleri bu yüzden öneriyoruz işte, para kolay kazanılmıyor asıl LGA 775 ile parasını çöpe atmış olur.

Yalnız şimdi fark ettim, sen hala çekirdek diyorsun sadece :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı