LGS çok kötü geldi

Önce kendine şunu sor, çalışmadığım için mi yapamadım yoksa kafam basmadığı için mi?

Eğer çalışmadığın içinse ya özele git yada bir şekilde Anadolu'ya gir eğer kafan basmıyorsa meslek oku.

@fatihnulldreinull @LinusFenrir
Okudum da tavsiye veriyorum.
Özel/Devlet meslek liseleri, Anadolu meslekler okunacak yerler değildir.
Meslek yapmak istiyorsanız, çıraklığa gitmeniz.
Okul okumak istiyorsanız Özel/Devlet anadolularına gitmeniz (özellerde OBP 100 girilen kişilere denk geldim, eşitlik söz konusu değil) mantıklı olacaktır.

Senin okuduğun yer kötü olabilir, ona bir şey diyemem ama ben genel konuşuyorum. Sonuçta müfredatlar aşağı yukarı aynı oluyor zaten. Bazı insanlar kendi isteğiyle kendini geliştirebiliyor, dersi dinleyerek de öğrenebiliyor. Ama meslek liseleri olaya daha çok iş üstünden giriyor, işi direkt yaparak öğretiyorlar. Bu yüzden eğer sevdiğin bir bölüm varsa ve onu öğrenmek istiyorsan, meslek lisesi bana daha mantıklı geliyor.

Senin okuduğun yer kötü olabilir, ona bir şey diyemem ama ben genel konuşuyorum. Sonuçta müfredatlar aşağı yukarı aynı oluyor zaten. Bazı insanlar kendi isteğiyle kendini geliştirebiliyor, dersi dinleyerek de öğrenebiliyor. Ama meslek liseleri olaya daha çok iş üstünden giriyor, işi direkt yaparak öğretiyorlar. Bu yüzden eğer sevdiğin bir bölüm varsa ve onu öğrenmek istiyorsan, meslek lisesi bana daha mantıklı geliyor.
Meslek yapmak istiyorsanız, çıraklığa gitmeniz
Meslek liselerinde ilk üç sene, son bir sene yapılan staja nazaran çok az şey öğrenebiliyorsunuz (pratik ile teorik eğitim bir olmuyor). Maksat işi öğrenmekse; çıraklıkta staj dönemi çok erkenden başlıyor, işe meslek liselerine göre çok daha erkenden atılıyorsunuz.
Özetle oralardan edineceğiniz ne arkadaşlık [ben özelde okudum, devlete göre biraz daha (?) iyi bir çevrem vardı] nede eğitim gelecek hayatınızda bir işinize yarar. Hem eğitim hem arkadaşlık ilişkileriniz baştan savma olur, dört yılınızı heba etmiş olursunuz.
Arkadaşlık ilişkilerim olsun, üniversite okuyayım gibi bir düşünce varsa kesinlikle Anadolu/Fen liseleri tercih edilmeli, alternatif olabilecek Özel Mesleki Anadolu liselerinin kapısından geçilmemeli.
Meslek liseleri ve çıraklık okulları; maddiyatı el vermeyen, okumakla ilgisi olmayan veya çeşitli mekanik vb. hobileri olan, sektörde bir ayağı olan insanlara yöneliktir.
Düşük puan aldım, çalışmadım, gidiyorum diyerek (malesef benim yaptığım gibi) gidilecek yerler değildir. Lise hayatınızı heba edersiniz.

Meslek liselerinde ilk üç sene, son bir sene yapılan staja nazaran çok az şey öğrenebiliyorsunuz (pratik ile teorik eğitim bir olmuyor). Maksat işi öğrenmekse; çıraklıkta staj dönemi çok erkenden başlıyor, işe meslek liselerine göre çok daha erkenden atılıyorsunuz.
Özetle oralardan edineceğiniz ne arkadaşlık [ben özelde okudum, devlete göre biraz daha (?) iyi bir çevrem vardı] ne de eğitim gelecek hayatınızda bir işinize yarar. Hem eğitim hem arkadaşlık ilişkileriniz baştan savma olur, dört yılınızı heba etmiş olursunuz.
Arkadaşlık ilişkilerim olsun, üniversite okuyayım gibi bir düşünce varsa kesinlikle Anadolu/Fen liseleri tercih edilmeli, alternatif olabilecek özel mesleki Anadolu liselerinin kapısından geçilmemeli.
Meslek liseleri ve çıraklık okulları; maddiyatı el vermeyen, okumakla ilgisi olmayan veya çeşitli mekanik vb. hobileri olan, sektörde bir ayağı olan insanlara yöneliktir.
Düşük puan aldım, çalışmadım, gidiyorum diyerek (maalesef benim yaptığım gibi) gidilecek yerler değildir. Lise hayatınızı heba edersiniz.

Zaten senin de dediğin gibi, meslek liselerinde Anadolu liselerine kıyasla dersler daha az ya da daha disiplinsiz olabiliyor. Çünkü meslek liselerinde bölümüne göre doğrudan meslek öğretiliyor. Üniversite hedefi olan biri, Anadolu lisesinde öğrendiği konuları en kötü dershaneye belli bir ücret ödeyerek daha detaylı öğrenebilir. Ben liseye gitmedim ama gördüğüm kadarıyla ilkokul ve ortaokul eğitimim aynı düzeydeydi. Bence bu liselere, belli bir arkadaş grubun ya da sosyal çevren yoksa, yaklaşık %40-45'lik bir kesim gitmez gibi. Bunlar tamamen benim gözlemlerim, yanılıyor veya yanlış anlaşılmış olabilirim, en net şekilde açıklıya kavuşturmaya çalıştım.

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler. Ben bu seneki LGS'ye girdim ve sonuç hüsran 230 puan aldım. Çalışmadığım için çok pişmanım. Son 4 gün kala sıfırdan başladım dediğim ironik ama gerçek derslerimd e zaten çok kötü. Ne yapacağımı bilmiyorum. OBP 68-70 arası. Ankara Etimesgut'ta yaşıyorum. Geleceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Mesleğe mi gitsem Anadolu'ya mı gitsem hiç bilmiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
LGS'ye çok kafanı takma bence önemli olan YKS sınavıdır. Bir de bazı arkadaşlar okunmazmış diyor. Eğer meslek lisesine gidersen, şöyle avantajların olur: Elinde bir mesleğin olur. Mezun olduğun bölümün M.T.O.K. bölümleri var, yani elektrik-elektronik teknolojilerinde mezunsun ve sana bazı üniversiteler kontenjan açıyor. Normalden daha düşük puanlı ama bunlar sadece meslek lisesinden mezun olan kişiler için. Benim bayağı bir Anadolu'ya giden tanıdıklarım var ve hepsi iyi başarı elde edemedi. Burada demek istediğim, üniversite hayalin varsa sınava rahat çalışmak istiyorsan git ama meslek lisesi tercih edersen 12. sınıfta staj yapacaksın ve biraz çalışmanı engelleyecek. Ama yine meslek lisesinde güzel dereceler elde edebilirsin, çalışırsan neden olmasın? Tanıdığım bir abi vardı, adam meslek lisesi mezunu ve elektronik ve haberleşme mühendisliği kazandı, iyi bir üniversitede, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde. O yüzden her şey sende bitiyor. Şu an aldığın puanlara aldanma ve dersine adam akıllı çalış, yoksa zevk almadığın bir işte çalışırsın.

LGS'ye çok kafanı takma bence önemli olan YKS sınavıdır. Bir de bazı arkadaşlar okunmazmış diyor. Eğer meslek lisesine gidersen, şöyle avantajların olur: Elinde bir mesleğin olur. Mezun olduğun bölümün m. T. O. K. Bölümleri var, yani elektrik-elektronik teknolojilerinde mezunsun ve sana bazı üniversiteler kontenjan açıyor. Normalden daha düşük puanlı ama bunlar sadece meslek lisesinden mezun olan kişiler için. Benim bayağı bir Anadolu'ya giden tanıdıklarım var ve hepsi iyi başarı elde edemedi. Burada demek istediğim, üniversite hayalin varsa sınava rahat çalışmak istiyorsan git ama meslek lisesi tercih edersen 12. sınıfta staj yapacaksın ve biraz çalışmanı engelleyecek. Ama yine meslek lisesinde güzel dereceler elde edebilirsin, çalışırsan neden olmasın? Tanıdığım bir abi vardı, adam meslek lisesi mezunu ve elektronik ve haberleşme mühendisliği kazandı, iyi bir üniversitede, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde. O yüzden her şey sende bitiyor. Şu an aldığın puanlara aldanma ve dersine adamakıllı çalış, yoksa zevk almadığın bir işte çalışırsın.

Anladım reis ama ben kendimi biliyorum kafam basmıyor değil 4 gün kala sıfırdan başladım 230 aldım dershaneye gidip sene boyunca çalışan arkadaşım 190 aldı dayım Rusya'da makine mühendisi Anadolu'da okuyup güzel bir üniversite tutturup 4 yıl makinr mühendisliği okumak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler. Ben bu seneki LGS'ye girdim ve sonuç hüsran 230 puan aldım. Çalışmadığım için çok pişmanım. Son 4 gün kala sıfırdan başladım dediğim ironik ama gerçek derslerimd e zaten çok kötü. Ne yapacağımı bilmiyorum. OBP 68-70 arası. Ankara Etimesgut'ta yaşıyorum. Geleceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Mesleğe mi gitsem Anadolu'ya mı gitsem hiç bilmiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Sen meslek lisesine git bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı