LGS dönemi çocuklardan telefon alınmalı mı?

Abartıyorsunuz bence o kızın da bir hayatı var her şey ders değil. 480 Puan almıştım ve öyle nefessiz ders falan çalışmadım günde 3 ya da 4 saat gayet yeterli düzenli bir şekilde. Kalan sürede istediğini yapabilmeli.

494.2. yetersiz bir puan değil elbette. Gördüğünüz gibi PS, telefon o kadar da sıkıntı olmuyor.

Helal olsun sizde yetenek cidden varmış çevrem senin gibiydi onlar öyle olamadı çalışmayan kişiler de değillerdi arada bir konuşuyordum onlarla.

Ama yine de bu marifet değil çoğunluk öyle olunca batıyor herkesin gördüğü şeyler yalan yok. Gördünüğüz gibi filan itici itamlarda bulunma kardeşim hoş olmuyor sen öylesin o öyle objektif bak dünya ya herkes senin gibi olamıyor? Dikkat edelim bir şeye düşünürken. Hayat film değil sende ki farkındalık çoğunlukta yoktu ama bunu böyle kullaman hoş değil sende biliyorsun oyuna çoğu çocuk saplanıyor bazen.

Düzenleme yapma kararı duydum: Umarım beni kıskanan boomer kafa diye düşünmessin sadece bir noktaya değindim.

Helal olsun sizde yetenek cidden varmış çevrem senin gibiydi onlar öyle olamadı çalışmayan kişiler de değillerdi arada bir konuşuyordum onlarla.

Ama yine de bu marifet değil çoğunluk öyle olunca batıyor herkesin gördüğü şeyler yalan yok. Gördünüğüz gibi filan itici itamlarda bulunma kardeşim hoş olmuyor sen öylesin o öyle objektif bak dünya ya herkes senin gibi olamıyor? Dikkat edelim bir şeye düşünürken. Hayat film değil sende ki farkındalık çoğunlukta yoktu ama bunu böyle kullaman hoş değil sende biliyorsun oyuna çoğu çocuk saplanıyor bazen.

Düzenleme yapma kararı duydum: Umarım beni kıskanan boomer kafa diye düşünmessin sadece bir noktaya değindim.

Ben de çalışmayan biri değildim elbet. Itici bir ithamda bulunduğumu sanmıyorum. Çalıştığı sürece oyun oynamasının telefonun vs. zararı olacağını sanmıyorum. Eğer ki bahsettiğiniz gibi çok fazla kullanıyorsa sadece bir kısıtlama gelmeli tamamen elinden almak gereksiz. Çok kullanmasa bile elinden aldıklarına göre çocuğu sık boğaz ediyorlar ki bu da bırakın mantıklı bir şey olup yarar sağlamayı, strese sebep olur bu da sınav anında ne kadar iyi olursa olsun kötü sonuçlar çıkarmasına sebebiyet verir. Bir arkadaşım vardı bu durumu yaşayan. Çok çalışıyordu, denemelerde puanı vs. gayet yeterli olmasına rağmen çok sık boğaz ediliyor ve telefon, oyun için çok ağır kısıtlamalar vardı. Çok stres yapıyordu, sinav anında da çok stres yaptı. En kötü %1 yapar diye düşünüyordum, %2 yapmıştı. Sık boğaz edilirse kötü sonuçlar olabilir, bu yüzden asla mantıklı bir seçenek değil.

Şundan dolayı bırakmak istemiyor sitede bir sürü yaşıtı arkadaşları var hepsinin annesi saldım çayıra mevlan kayıra hepsi günde 7-8 saat telefon oynuyorlar kardeşim 1 saat bile bakmıyor. Haliyle üzülüyor. Zaten ben 2012 yılında girdim o zamanlar telefon falan yoktu babamın eski bir laptopu vardı çok da başarılı bir üniversite hayatım oldu bence de alınmalı ama çok baskıcı olunmamalı.

Arkadaşlar selam. Kız kardeşim bu sene ilk defa 84 ile teşekkür aldığı için ailem çok kızdı. Sonra gerçekten çok sıkı çalışmaya başladı. Annem bu durumdan çok mutlu ve aklında telefonu almak gibi bir niyet yok. Ama annem her konuyu LGS'ye bağlıyor ve kardeşim her seferinde anneme anne neden sürekli LGS'ye bağlıyorsun diyerek annemi sinirlendiriyor. Annem her seferinde telefonunu alacağım keşke sana baban yeni telefon almasaydı diyor. Aldıktan sonra işi çıkıyor ve veriyor. Bugün yine dedi tatilden döndükten sonra bu cihaz hayatından çıkacak diye. Sürekli odama gelip yaşıtlarım dışarlarda geziyor ben neden sürekli çalışıyorum diye geliyor. Bende üzülmesini istemiyorum. Sizce ailemi ikna etmeli miyim yoksa almaları daha mı uygun?

Çoğu kişi linçleyecek ama kesinlikle almaları doğru 8'in yaz tatilinde hiç pişman olmaz.

Lise son sınıfta tribe girip, "sınav senem" bahanesiyle şov için tuşlu telefona geçmek ne ise, LGS öğrencisinden telefonu almak da odur. Teknoloji çağındayız, boş zamanında illaki canı sıkılır telefona bakar. Çalıştığı sürece kısıtlamaya gerek yok. Çalışacağı saatlerde telefona bakıyorsa sıkıntıdır. Ama onu da tamamen yasaklamak doğru olmaz.

Lise son sınıfta tribe girip, "sınav senem" bahanesiyle şov için tuşlu telefona geçmek ne ise, LGS öğrencisinden telefonu almak da odur. Teknoloji çağındayız, boş zamanında illaki canı sıkılır telefona bakar. Çalıştığı sürece kısıtlamaya gerek yok. Çalışacağı saatlerde telefona bakıyorsa sıkıntıdır. Ama onu da tamamen yasaklamak doğru olmaz.

Her boş vakti telefona bakınca ders saatinde sonlara doğru motivasyonu komple telefonu almaya yönelik odaklanıyor dolayısıyla anlamıyor çalıştığını. Herkeste böyle olmaz ama genelde bu döngü takip ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı