LGS döneminde nasıl soru çözülmeli?

Gr4No

Decapat
Daha fazla  
Soru çözmeye başladım ama eski konuları unutmamak için eski konulardan da soru çözmemin gerekli olduğunu söylüyorlar. Mesela matematikten günlük 50 soru çözeceksem 20'sini son konudan geri kalanları bölüştürerek eski konulara dağıtmak mantıklı olur mu?

2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Başlarda günde 50 soru yeterli. Fakat 50 soruyu kaç konuya dağıtacağın önemli. Genel olarak en yüksek verim şekli bu: Konuları sırala.
Örnek:

EBOB.
EKOK.
Üslü ifadeler.
Karekök çarpma.
Burada bir gün şöyle geçireceksiniz.

5-7-5-7
Yani EBOB 5 soru EKOK 7 soru üslü ifadeler 5 soru karekök çarpma 7 soru.

Sonraki günde 7-5-7-5 şekliyle 7 EBOB 5 EKOK 7 üslü ifadeler 5 karekök çarpma.

Bunu tekrarlayın. Bir gün 5-7-5.. Diğer gün 7-5-7.. Yeni konuya da 15-20 soru yeterli.

Evet düşününce saçma fakat ben bütün sene matematik için onlarca çalışma programı vb. denedim fakat en iyi verim bundan geldi.

2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Başlarda günde 50 soru yeterli. Fakat 50 soruyu kaç konuya dağıtacağın önemli. Genel olarak en yüksek verim şekli bu: Konuları sırala.
Örnek:

EBOB.
EKOK.
Üslü ifadeler.
Karekök çarpma.
Burada bir gün şöyle geçireceksiniz.

5-7-5-7
Yani EBOB 5 soru EKOK 7 soru üslü ifadeler 5 soru karekök çarpma 7 soru.

Sonraki günde 7-5-7-5 şekliyle 7 EBOB 5 EKOK 7 üslü ifadeler 5 karekök çarpma.

Bunu tekrarlayın. Bir gün 5-7-5.. Diğer gün 7-5-7.. Yeni konuya da 15-20 soru yeterli.

Evet düşününce saçma fakat ben bütün sene matematik için onlarca çalışma programı vb. denedim fakat en iyi verim bundan geldi.
bende bornova anadolu istiyorum inşallah 486 puan, teşekkürler

Önce okulda hocalarının konuyu anlatmasını bekle, önden ilerlemenin manası yok. Konu anlatıldıktan sonra elbet pekiştirme ödevleri verilir, bu ödevleri bitirdikten sonra kendi kaynaklarından çözmeye başla. Boş zamanlarında veya yeni konu yokken paragraf sorusu çözebilirsin. Lakin çok da planlı şekilde ilerlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum, yapabildiğin sürece soru çözsen yeter. Konu veya zaman fark etmez. Sadece kendini çok sıkma. Ben plansız bir şekilde yapıyordum ve açıkçası bir zararını da görmedim.

Soru çözmeye başladım ama eski konuları unutmamak için eski konulardan da soru çözmemin gerekli olduğunu söylüyorlar. Mesela matematikten günlük 50 soru çözeceksem 20'sini son konudan geri kalanları bölüştürerek eski konulara dağıtmak mantıklı olur mu?

Hocam zaten LGS'de önemli olan 3 ders var. Diğerleri aman aman öneme sahip değil. Türkçe, Fen ve matematik. En çok da puan getiren matematik oluyor. Matematikte ben ilk dönem soru bankası çözüp 2. dönem sürekli branş deneme çözüp bilgilerimi tazeliyordum.

Eğer discordunuz/whatsappınız/instagramınız/
Snapchat'iniz varsa size her ders için elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Kendini fazla zorlama hayatsız gibi çalışma. Günde birkaç saat odağını derse ver sadece soru sayısının da bir önemi yok verimli çalış. Yapamadığın soruların üzerine git.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı