LGS için çok stres yapıyorum

Yer
Ankara/Türkiye
Ders çalışma sistemimi şöyle anlatayım. Günlük 20 paragraf ve o gün hangi dersten çalışcaksam ondan da 50-60 soru ama mesela saat 8'de bitiyor. Sonra LGS birincileri ile ilgili video görüyorum ben niye bunu yapmıyorum vs. stres yapıyorum. Ne yapabilirim? ASELSAN lisesini tutturmak istiyorum ama çok stres yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini internetteki insanlarla karşılaştırmak yapabileceğin en kötü tercih. Sen çalışmana bak, ha bu arada çalışmak herkes için değildir. Bazısı ders çalışınca fazla boğulur ve hevesi kaçar, derslerden iyice soğur. İnternettekileri bir kenara bırak, önce kendini iyi tanı ona göre bir program hazırla. Kendin çalışacak disiplinin yoksa gözetim altında çalışman gerekir.

Bol bol denemeye gir stresin azalır. Benim ailem ilkokuldan beri denemelere yazdırıp durduğundan sınav anında en ufak bir kaygı yaşamıyorum. Bir de istediğin liseye deneme puanların yetiyorsa çok stres yapmana gerek yok zaten LGS 'de de yaparsın.

İnşallah istediğin yere gidersin. Meslek lisesi vb. kürtlerin bulunduğu lane* olası bir ortama düşersen daha çok stres altında olacağın hakkında bilgin olsun. Kendini başkalarıyla karşılaştırma en büyük stres kaynağıdır bu.

Zerre stres yapmadan son 3 ay çalıştım 468 yaptım. Okul başından beri deli gibi çalışan 2 tane kız vardı ikisi de çok stres yapıyordu. Tabii her gün Galatasaray lisesini kazanacak kadar çalışıyorlardı. Sonra LGS de stresten biri 460 diğeri 451 çekti. Stres başa bela. Kendine hiçbir hedef koyma. Denemelerin kötü geçse bile umursama. Bolca soru çözmeye bak.

Kasma. Sınav alt tarafı YKS ıcın desen neyse ama LGS bos.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende çok stres yapıyordum. Ya insanların dediği gibi değilse ya da çok zor olursa ya çalıştığımı unutursam derken bir baktım LGS'ye girmişim. İyi bir puan alamadım, ama pişman değilim. Strese gerek yok hayatın tadını çıkar bir yandanda hedefine odaklan. Bu kadar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı