LGS için tavsiyeleriniz

Sınava özel taktikler vs. biliyorsanız anlatır mısınız?
Ben LGS'nin ilk jenerasyonlarındanım. 2018'de sınava girmiştim.
  • Soruları DİKKATLİ ve tane tane okuyun.
  • Bir soru üzerinde fazla kafa yorup hem kafanızı karıştırmayın hem de vakit kaybetmeyin.
  • Şık sayısını ikiye indirmeye çalışın.
  • En yakın gelen şıkkı işaretleyin.
  • Sınav sırasında aşırı stres yapmayın.
  • Bir soruda tereddütlüyseniz o soruyu boş bırakın. Vaktiniz kalırsa geri dönersiniz. Sallamayın, üç yanlışın bir doğruyu götürdüğünü hatırlatırım.
  • Kaydırma yapmayacağınızı düşünüyorsanız kolay soruları hemen çözüp zorlara sonra başlayabilirsiniz.
Sınav gününe kadar çalışmayı sürdürün. Sık sık deneme çözün, çözemediğiniz soruların analizini MUTLAKA yapın. Anlamadığınız soruları öğretmeninizle iletişime geçebiliyorsanız mutlaka sorun.

Ben son güne kadar soru çözmüştüm. Son günün öğlesinden sonra soru çözmeyi kestim ama internette fazla vakit geçirmedim. Dışarı çıkıp temiz hava almıştım. Ardından erkenden uyuyup sabah güzelce kahvaltı yapıp öyle sınava girmiştim.

Sınav günü kafanıza takılan bir konu olursa mutlaka ders kitabınızın PDF'sini açıp bakın.

Sonuç olarak 426 puan ve genelde %0,93'lük bir yüzdelik dilimi yakaladım. Kayseri'de bir anadolu lisesinde okuyorum.
Ama içimde bir şüphe var sanki yapamayacakmışım gibi.
O şüpheyi ortadan kaldırın. Çalıştıysanız yaparsınız.

Öncelikle yazınız için çok teşekkür ederim.Kendime güvenim arttı burada konuştuktan sonra.Bir de fen için verebileceğiniz taktikler var mı? Çünkü fenime matematiğimden daha az güveniyorum.Ayrıca 1 ay önce yaklaşık 70 deneme almıştım ve elimde 5-6 tane kaldı.Kalan denemelerin soruları çok zor eğer son haftada çözersem ve sonucum kötü gelirse moralim bozulur diye yapmaya korkuyorum.O yüzden çalışma sorularını bitirip belki son durumumu öğrenmek amaçlı cuma günü bir deneme çözebilirim.

Hepsini 2 şıka düşürüp tıkanıyorum. Sonra süreye baktığımda 5-6 dakika geçtiğini görüyorum ve moralimi bozuyor.
Anladığım kadarıyla sorular üzerinde fazla kafa yoruyorsunuz. Fazla kafa yormayın. Takılıyorsanız diğer sorulara geçin, sonra geri dönersiniz. Konularda takılıyorsanız konuları tekrar edin.

Anladığım kadarıyla sorular üzerinde fazla kafa yoruyorsunuz. Fazla kafa yormayın. Takılıyorsanız diğer sorulara geçin, sonra geri dönersiniz. Konularda takılıyorsanız konuları tekrar edin.

Ailemin de baskısı var üzerimde biraz garip hissediyorum. Şu günlerde hevesim kalmadı soru çözmeye. Çalışma sorularına başlıyorum bir gayret 2-3 soru çözdükten sonra bunlar çok kolay deyip kapatıyorum niyeyse

Kafam karıştı denemeleri çözdüğümde korkutucu geliyor yapamazsam diye ama örnek soruları ve çalışma sorularını çözdüğümde böyle sınav mı olur yav deyip kapatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…