LGS kötü geçti

Hocam benim dediğim de bu zaten lisede çalışıp iyi üniversite kazanabilir. Kötü liseye gitti diye kazanamaz diyemeyiz ki. Çalışan adam her türlü yapar nerede olursa olsun. Arkadaşın önünde çok uzun bir zaman var.
Elbette lisede çalışıp iyi bir üniversite kazanabilir ama bu durum liseyi önemsiz yapmaz. Çevresinde karşılaşacağı insanlar, öğretmenler ve eğitim kalitesi, okul aktiviteleri ve YKS yılı okulunun uygulayacağı politikalar önemli durumlar. Lise en önemli değildir ama kesinlikle önemlidir.

Beğenmedim atanlar neden katılmadıklarını belirtirlerse güzel olur.
Birden fazla neden var. Kimse kötü liseden iyi üniversite kazanamaz demiyor burada. Hayat sadece üniversiteden de ibaret değil. Meslek lisesi harici fark etmeyeceğini söylemişsiniz de bal gibi de fark eder. Herhalde kötü arkadaş ortamlarını sadece meslek liselerinde var sanıyorsunuz. Asıl kötü arkadaş ortamları kötü düz liselerde olur. Ha tabi kişiye bağlı bunlara uyup uymamak ama koskoca 4 yıl boyunca onlara uymazsa tek başına arkadaşsız bir şekilde mental olarak yorgun halde geçirir. Üstüne kötü liselerde sene sonu YKS için izin de vermiyorlar. Üstüne devamsızlık affı da kalktı sonra YKS gününe kadar veya 1-2 hafta öncesine kadar çocuk okula gitmek zorunda. Okulda çalışır derseniz yanılırsınız bu tarz liselerde sınıfta çok ses olur genelde herkes mezun olayım sonrasına bakarız kafasındadır. Normalde böyle şeylere uzun uzun yazmam ama kendi başımdan geçtiği için arkadaşlara LGS'nin önemini göstertmek amaçlı yazdım.

Selam, ben 2024 LGS'ye girdim okul ve dershanede denemelerim iyiydi fakat LGS kötü geçti. Evimizin yanında kampüs var olduğum şehrin en iyi okulları orada, LGS'den 360 gibi bir puan aldım. Tüm arkadaşlarım kampüse gidecek, puanları da belli fakat benim puanım yetmiyor. OBP ile gideceğim ama gidebileceğim okullarda kampüste değil. Bu durum beni çok üzüyor. Sizce ne yapmalıyım?
kanka bende öyleyim 402 falan aldım kampüs dediğin okullar bölgesi di mi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı