LGS paragraf birleştirme soruları nasıl yapılır?

Daha fazla  
1739377415830.png

Bunun gibi ya da cümlelerle 2 paragraf oluşturma sorularını neredeyse her denemede yanlış yapıyorum. Benim gibi yanlış yapıp sonra düzeltebilen var mı?

Eki Görüntüle 2422343
Bunun gibi ya da cümlelerle 2 paragraf oluşturma sorularını neredeyse her denemede yanlış yapıyorum. Benim gibi yanlış yapıp sonra düzeltebilen var mı?

Hocam bende LGS öğrencisiyim bu konu ile dün soru çözdüm 12 sorudan 9 doğrum 3 yanlışım vardı bunlar için genelde mantık oluşturup hangisi daha uyumlu ise onu yap şıklara bak teker teker oluştur hangisi daha uyumlu ise öyle yap ben öyle yapıyorum.

Hocam bu sorular, ne yaparsanız yapın zaman yiyen sorulardır.

2 çözüm tekniği var:

1- şıkları denemek.

Bu zaten çoğu öğrencinin yaptığı bir şey.

2. yöntem biraz daha farklı. O da şu şekilde:

Verilen cümleleri/paragrafları okuyorsun. Mesela:

"Güneş tutulması nedeniyle savaş sonuçsuz kalır" cümlesinden anlıyoruz ki, daha önce bir şeyler anlatılmış. Yani bu kesinlikle 1. cümle değil.

Bunun gibi şeyleri bularak, şıkları denemeden bulabilirsin. Ben çözmeye devam edeyim;

Kadeş antlaşması veya kadeş savaşı, eski bir savaştır. 2. cümlede New York'a götürülmesini değil, orada bulunduğunu söylemiş. Yani bunun yeri hemen belli olmaz. Belki tarihçesini anlatacak-ki öyle yapmış-.

5. cümlede ordular karşı karşıya geliyor. Savaştan hemen önce orduların karşı karşıya gelmesi gerekir. Yani 5 ve hemen sonrasında 3 var. A ve B elendi.

Aradaki fark, 4. cümle 5 ve 3'ten önce mi gelecek? Sonra mı gelecek?

Bunu okuyarak yapmalısın. Barış antlaşması savaştan sonra olur, o yüzden cevap D.

Hocam bu arada bence soru hatalı. Eleyerek gidersek D çıkıyor, doğru bir şekilde mantık kurarsak:

2-5-3-1-4 veya 5-3-1-4-2 olması lazım. Fakat bunlar yok. Soru hatalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı