LGS sınavına gireceklerine tavsiyeleriniz

Gerekirse 1 sene için evet.
Hocam ben son TEOG girenlerdenim, cidden bu sınav o kadar zorlayıcı oldu mu ya? Ben kendi dönemimde arkadaşlarla Yaşam Vadisi'ni falan geziyordum adam akıllı soru bile çözmüyordum bölgemin en iyi ikinci okulunu kazandım, çoğu kişinin hedefi olup da yapamadığı benim ise hedefimin bile olmadığı bir okula gidebildim. Eğer LGS dediğimiz şey böyle bir kıvama eriştiyse vay halimize.

Hocam ben son TEOG girenlerdenim, cidden bu sınav o kadar zorlayıcı oldu mu ya? Ben kendi dönemimde arkadaşlarla yaşam Vadisi'ni falan geziyordum adamakıllı soru bile çözmüyordum bölgemin en iyi ikinci okulunu kazandım, çoğu kişinin hedefi olup da yapamadığı benim ise hedefimin bile olmadığı bir okula gidebildim. Eğer LGS dediğimiz şey böyle bir kıvama eriştiyse vay halimize.

TEOG sınavlarını da çözmüştüm. O zamanlar bursluluk sınavı vardı TEOG tarzıydı ona da girmiştim. Gerçekten basitti. Ama tabii ki onun da kendine göre bir zorluğu var tek bir dikkat hatanızda binlerce kişi geri atılıp istediğiniz okuldan olabiliyosunuz.

Hocam ben son TEOG girenlerdenim, cidden bu sınav o kadar zorlayıcı oldu mu ya? Ben kendi dönemimde arkadaşlarla Yaşam Vadisi'ni falan geziyordum adam akıllı soru bile çözmüyordum bölgemin en iyi ikinci okulunu kazandım, çoğu kişinin hedefi olup da yapamadığı benim ise hedefimin bile olmadığı bir okula gidebildim. Eğer LGS dediğimiz şey böyle bir kıvama eriştiyse vay halimize.
MEB öğrencileri zorlayarak en iyi eğitim seviyesine sahip ülke olacağımızı zannediyor sanırım. Maalesef LGS deneyime dayalı bir sınav yani ne kadar soru çözersen o kadar deneyimli oluyorsun ve soru biçimlerini ezberlemiş oluyorsun. Gereksiz gereksiz işler.

MEB öğrencileri zorlayarak en iyi eğitim seviyesine sahip ülke olacağımızı zannediyor sanırım. Maalesef LGS deneyime dayalı bir sınav yani ne kadar soru çözersen o kadar deneyimli oluyorsun ve soru biçimlerini ezberlemiş oluyorsun. Gereksiz gereksiz işler.
Tam olarak böyle. Çok çalışmanın etkisi büyük. Tabii ki zekiyseniz diğerlerinin yaptığı çalışmanın daha azını yaparak onlara yetişebilirsiniz ama kesinlikle tek faktör zeki olmak değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı