LGS zor mu?

Zor yalan yok. Ama çalışırsan yaparsın demeyeceğim. Çünkü sadece çalışmaya bağlı değil. Sınav anındaki moralin, kendine olan güveninin, alien, arkadaşların bile önemli. Ben iyi bir öğrenciydim. Genelde denemelerim ve ortalamalarım iyiydi. Ama bu sınava çok fazla çalışmadım. Son 2 aylık bir çalışma ile yüzde 4'e girmeyi başardım. Hedefim yüzde 1'di tai o ayrı mesele. Önerim matematiğe çok önem vermen. Bu sınavda matematik olmadan hiçbir şey olmuyor maalesef. Ama şansa da bağlı. Mesela bu sene milli eğitim bakanının söyledikleriye alakası yoktu sınavın.

Hiç çalışmadan %9 yaptım. Zor değil ama bu pandemi sürecinin bir avantajı var. Salan öğrenciler çok fazlaydı. 390 ile %9 çok yüksek bir değer geçen sene 412 puan %10'a tekabül ediyordu.

%1.14 aldım. Benden 1-2 yaş büyüklerim LGS çok zor. Çalışsan da çalışmasan da kötü yaparsın falan diyorlardı. Zaten biraz korktuğum için daha da korkmaya başladım. Bu yüzden daha çok çalışmaya başladım. Her gün ortalama 350 soru çözüyordum. Bu yüzden de LGS'de çıkan soru tiplerini az çok tahmin etmeye başladım. Sınava yaklaştıkça stresim artmaya başladı. Sonra bizim kurs hocaları rahatlamamız için istediğiniz kadar oyun oynayın falan dedi son hafta. Bu da beni ciddi bir şekilde rahatlattı ve LGS'ye rahat girince hiç stres yapmadan çözdüm soruları. Bu da bence bir avantaj oldu. O yüzden sana önerim zamanını iyi kullan, bol soru çöz, arkadaşlarınla güzel vakit geçir ve konuları sık sık tekrar et.

Zor değil bence. 7.sınıf öğrencisiyim, soruları inceledim ve çok yönlü sorular olmakla beraber düşünmeye sevk ediyordu sözel bölüm. Sayısal bölüm ise çok işlem gerektiriyordu. Bence çalışanın yapabileceği tarzda sorular. Örnek soruları da inceledim ve sınav sorularıyla alakasızdı. Örnek soruları inceleyerek hangi soruların çıkmayacağını rahatça anlayabilirsin :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı