LGS'de ne yapacağım?

Hayır hocam en kötü meslek lisesine gidersin. Eğer diyorsan ben doktor olacağım, mühendis olacağım falan o zaman ciddiye alabilirsin. Ben 9. sınıfta terk etmiştim ve 4 sene oldu.

Hayatınız nasıl hocam ailenizde mi kalıyorsunuz şu anda ne yapıyorsunuz.

Hayatınız nasıl hocam ailenizde mi kalıyorsunuz şu anda ne yapıyorsunuz.

Ailemin evinde kalıyorum ama fazla umursamıyorlar beni. Sizde bir iki sene sonra fark edersiniz diye düşünüyorum. Önce bir işe girip çalışmaya başlayacaksınız sonra tüm kazancınızı aileniz alacak. Tabii sizin aileniz ile aranız nasıl tam bir fikrim yok ama benim cebime hiçbir şekilde para girmiyor. Yani yılda 2-3 kere para veriyorlar onlada kıyafet alıyorum. LGS sınavındaki tüm soruları da sallamıştım. Ama kimse umursamadı notları zaten o yüzden çok kasmadım. Sizde korkmayın kötü alırsam ne olur diye. Sadece kendinizi düşünün ve hayatınızı yaşamayı deneyin. Bugün varsınız yarın yoksunuz. Bana 12 sene okul okumak saçma geldiği için lise terkim. Bunlar benim deneyimlerim ve görüşlerim. Ve şu an bazı hastalıklarım var atlatırsam Allah'ın izniyle seneye kendi evime çıkacağım. 1+0 olsa bile razıyım. Tek başıma huzur içinde yaşayacağım bir de yanımda kedim olacak. Hayal etmesi bile güzel.

Teknoloji konusunda katılmıyorum. Günümüzde önemli bir yere sahip olsa da teknoloji bu senenin en büyük düşmanı. Kitap konusunda haklısınız, 1 saat okuyup 1 saat ailesiyle vakit geçirmesi daha uygun olacaktır.

Hocam bu program bana biraz uygun geldi ama nasıl ayırabilirim müsait saatlerime göre bir öneri yapabilir misiniz 10 saat boşum 2 de evdeyim.
14.00-22.00 programı için konuşayım. 2 saat yemek yesen, 1 saat teknolojiye takılsan, 2 saat çalışıp 2 saat gezsen, 1 saat ailenle vakit geçirsen, 1 saat kitap okursun kalan 1 saatte de bu yanlışlarına falan bakarsın gayet uygun şu an için. İkinci dönem özellikle ara tatilden sonra çalışmayı 4 saate çıkarırsan aşırı iyi olur ama şart değil, bu seni zorlayacaksa 3 saat de olur. Bi dene zorlandığın kısımları kendine göre değiştirirsin.

Ben, liseninde rahat olmayacağını bildiğim için OBP ile girmiştim. LGS'ye çalışmadım. Dostum notlarını düzeltirsen çokta kasmana gerek yok. Belli ki istemiyorsun. Sadece mutlu ol. Ya da lgs'de başarmış olmak için başarma. O lgs'de iyi bir lise kazandıktan sonra o lisede 4 sene okul okuyacaksın. Hiçbir seneside rahat olmayacak. Ben liseme 96 ortalama ile girdim şuan lise ortalamam 72. Ortaokulda yazılılara çalışmıştım orası ayrı konu tabi. Notumu söyleyerek anlatmaya çalıştığım şey cidden sen ortaokuldaki notlarınla lisede aynı notu alamayacaksın. Buda lisede sınıfta kalabilme riskin olduğunu gösterir. Sadece konuyu anlayabilmeye bak notlarını yükselt eğer devam etmek istersen LGS'ye çalışırsın. Ben şuan okumak istemiyorum. Açıkcası çok mutsuzum Her gün hayatımdan saatler çalınıyor. Keşke açık lise imkanım olsa.

Hayatınızda başarılar dilerim hocam.

Öncelikle artırmak istediğin puan çok kolay yükselir cinsden, ben 1 ayda 80 puan birden artıp orda sabit kaldığımı bilirim. Bol bol paragraf çöz, çok değil verimli ve düzenli çalış. Soruları çözmek için değil mantığını anlamak için çöz, yanlışlarının üstünde dur onlar seni geliştirecek. Daha da yapacak bir şey yok, azimli bir şekilde bunları uygularsan zaten 430 falan fıs gelecek, son 6 ayda gaza bas.

Yazılı sınavlara önem vermelisin, olur sınavda yapamazsın ben Anadolu Lisesi'nde okuyorum ve şehrimdeki Fen Lisesiyle bire bir neredeyse ve mutluyum. Anadolu da bir tercihtir.

Ben geçen sene girdim haftalarca test çözdüm çalıştım, sonunda OBP puanım ile ortalama bir Anadolu lisesiine girdim, en azından sınav haftasında sınavlardan yükssek almaya da bak LGS'de başarısız olursan OBP ile Anadolu lisesine gidersin.

Bende de benzer sorun vardı son ay kütüphaneye gittim kütüphanede daha rahat odaklanabildim ve son ay günde 8 saat çalıştım LGS'de %6'ya girdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…