Sana açık konuşacağım.
Bu sınava geçen sene girdim, ama bana hayatımdan 1 sene gitmesine yol açtı. Bana yararlarını soracak olursan, çalışmak için Instagram bırakmıştım ve hayatım daha kaliteli oldu ve YKS sürecinde ne yapmam gerektiğini ya da önemli bir sınav sürecinde ne yapmam yapmamam gerektiğini öğretti. Bunların dışında eksileri:
Para-Zaman-Stres-düzensizlik-Mutsuzluk ve daha kötü bazı şeyler.
Bu sınav çok iğrenç bir şey, ne kadar çalışsan da ilerleyemiyorsun, ya düşüyor ya da yerinde sayıyorsun. Dershane olmasa belki bu kadar kötü olmazdı hatta dershaneye gitmeseydim belki bir şeyler yapabilirdim. Ama dershane beni deli etti ve zorunlu olarak gittiğim için bırakamadım.
Denemelerden Max 370 kadar çıkabildim diye hatırlıyorum. 170 aldığım deneme olmuştu,
Her gün deneme çözüyor video izliyor kitapları karıştırıp ayrıca soru çözüp okuldaki dersi dinleyip bir de dershaneye gitmeme rağmen 300-350 alıyordum hep. Ve sınava son 1 ay kala salmıştım. Çünkü OBP puanım iyi denebilecek orta ve evime en yakın liseye fazla fazla yettiğini görmüştüm. Ama eğer OBP puanım düşük olsaydı leş bir okula giderdim. Ama şu an çok mutluyum okulumda. Eski okulumda her gün kavga olurdu ama burada 1. Dönem bitti bir şey görmedim. Eski okulumda bana hayatı zindan edenler vardı burada herkes normal-iyi. Bir de ortaokuldan kalma 6 senelik arkadaşım da benim sınıfımda. Yani kısaca OBP puanın iyi ise ve lgs de büyük bir hedefin yok ise zorlama. Düzgün ortalama bir Anadolu lisesine git OBP puanı ile.
Bu arada sınavdan 295 almıştım.