LGS'de ne yapacağım?

Hocam benim tavsiyem eşek olmayın çalışın. Bende şu an 10.sınıfım o yollardan geçtim çok zaman geçmedi şu an çok pişmanım ama hala çalışmıyorum :). YouTube'da vechiron adlı bir kanal var kendisi bir League of Legends oyuncusu onun bir videosu var Türk gençlerine tavsiyeler adında onu bir izlemeni tavsiye ederim lolcü diye ön yargılı yaklaşmayıp. Benim LGS dönemim tamamen LoL oynamakla geçti eşeklik yaptık çalışmadık biraz da bu forumda takıldık falan işte. Eğer benim gibi bir oyun bağımlısıysanız ders çalışmak için kendinizi biraz zorlamanız gerek en azından liseye kadar dişinizi sıkın lisede düzgün bir yere girin sonrasına bakarsınız. Bu arada liseye geçince rahatlayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Bende böyleydim evde 0 çalışma ile sözel toplam 4 yanlış yaptım fen 1 yanlıştı buraya kadar her şey iyi gibi fakat matematikte -0.25 net yaptığım için istediğim yere gidemedim.

Bana kalırsa senin hiçbir dersin iyi değil şu an ortaokul için 72 çok düşük bir not. Kendine Türkçe, matematik, fenden 2'şer tane test kitabı al burada eksik olduğun konuları çöz zaten 420 puanı rahatlıkla yaparsın. Bende bilgisayara bağımlıyım sana en büyük tavsiyem kitap alicagima bilgisayardan test açıp çözerim yalanını kendine inandırma yoksa işin içinden çıkamazsın. Hatta mumkunse annene soyle bilgisayarina her gun 1 saat el koysun.

Anlamadığın konuları hocalarına sor.
Örneğin cebirsel ifadeler diyelim bu konun kötü ise gidip bir hocana sor ve konuyu sana anlatsın. Emin ol bu konuyu 1 sene değil 5 sene geçse unutmazsın.

Sana tavsiyelerim bu kadar başka bir sorun olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Tamamdır teşekkürler hocam günlük ortalama kaç soru çözmemi önerirsiniz yavaş başlamak isterim hiç alışık değilim çünkü.

Arkadaşlar okulda ders dinlioyrum ve anlıyorum ama eve gelince hiç ders çalışmıyorum bunun benim sonunu getireceğini ve kötü bir puan çıkarmaktan korkarım matematiği genel olarak biliyorum Türkçe de de fena değilim.

Kısaca şöyle diyeyim fenden 56 matematikten 66 türkçeden 72 aldım bunlar 2. yazılıydı 1. yazılı da da fenden 55 aldım matematikten 60 aldım Türkçe ise yine 72 aldım.
Ailem bana Doping Hafıza aldı ama düzgün kullanmıyorum çok dağınığım ne yapacağımı hiç bilmiyorum LGS de batacağımı biliyorum düzenli olmak istiyorum ne yapacağım evde ders hiç çalışmıyorum. Son denemededen 350 aldım.

Hedefimde şu anda 416 puanlık ve 420 puanlık liseler var.

Bu sorun bende de vardı ve yapman gereken tek şey tamamen elektronik cihazı bir kenara koyup masanın başında sıkılına kadar otur yanında ders araç gereçlerin olsun bir süre sonra sıkıldığın için otomatik çalışıyorsun çalışman bittikten sonra teknolojik aletlerini geri alarak bir nevi kendini ödüllendirmiş gibi olursun.

Hocam benim tavsiyem eşek olmayın çalışın. Bende şu an 10.sınıfım o yollardan geçtim çok zaman geçmedi şu an çok pişmanım ama hala çalışmıyorum :). YouTube'da vechiron adlı bir kanal var kendisi bir League of Legends oyuncusu onun bir videosu var Türk gençlerine tavsiyeler adında onu bir izlemeni tavsiye ederim lolcü diye ön yargılı yaklaşmayıp. Benim LGS dönemim tamamen LoL oynamakla geçti eşeklik yaptık çalışmadık biraz da bu forumda takıldık falan işte. Eğer benim gibi bir oyun bağımlısıysanız ders çalışmak için kendinizi biraz zorlamanız gerek en azından liseye kadar dişinizi sıkın lisede düzgün bir yere girin sonrasına bakarsınız. Bu arada liseye geçince rahatlayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Bende tam okurken rahatlayacağım diye düşünüyordum ama onu son cümleyi görünce :)

Tamamdır teşekkürler hocam günlük ortalama kaç soru çözmemi önerirsiniz yavaş başlamak isterim hiç alışık değilim çünkü.
Sakın sana günlük 250 soru çöz diyenleri dinleme soğursun.

ilk 1 hafta her gün 2 dersten toplam 50 soru ile başla.

Ondan sonra ise, her gün 1 konuya iyice çalış o konu ile alakalı 30 soru çöz. Ondan sonra Din hariç her dersten 20 soru cozsen yeter.

Notların öncelikle çok düşük. Halen daha yatarsan bu senin için hiç iyi olmayacak. OBP minimum 90 olmalı ki senin notların çok düşük.

Bir an önce çalışmaya başla. Her gün stabil ders çalış. 1 günde 80 soru çözeceğine 3 gün eksik konulardan 35 soru çözmen daha yararlı olur.

Geçen sene sözelde sadece türkçe 3 yanlış gelmişti benim. Fende bildiklerimi unuttuğum için o anki stresle 12D 7Y yapmıştım fenden. Matematiğim 15D 2Y gelmişti. Yatmadan önce 10 sayfa da kitap okuyabilirsin.

Bende tam okurken rahatlayacağım diye düşünüyordum ama onu son cümleyi görünce :)
Liseye geçince rahatlarım diyordum dersler en az 2-3 kat daha zor.

Ayrıca sınava en az 2 hafta kala teknolojik aletleri komple bırak.

Telefondan sosyal medya uygulamalarını özellikle tiktok var ise sil subway surf tarzı küçük oyunlar kalabilir. Müzik dinleme.

Bunlar sana su an çok katı geliyordur ama lgs esnasında kafamın içinde çalan şarkılara maruz kalsaydın bunları değil 2 hafta 1 ay öncesinden yapardın.

Liseye geçince rahatlarım diyordum dersler en az 2-3 kat daha zor.

Ayrıca sınava en az 2 hafta kala teknolojik aletleri komple bırak.

Telefondan sosyal medya uygulamalarını özellikle tiktok var ise sil subway surf tarzı küçük oyunlar kalabilir. Müzik dinleme.

Bunlar sana su an çok katı geliyordur ama lgs esnasında kafamın içinde çalan şarkılara maruz kalsaydın bunları değil 2 hafta 1 ay öncesinden yapardın.
Kesinlikle. Eğer çalışmazsa konu sahibi ilk dönemden cortingen olucak.

Arkadaşlar okulda ders dinlioyrum ve anlıyorum ama eve gelince hiç ders çalışmıyorum bunun benim sonunu getireceğini ve kötü bir puan çıkarmaktan korkarım matematiği genel olarak biliyorum Türkçe de de fena değilim.

Kısaca şöyle diyeyim fenden 56 matematikten 66 türkçeden 72 aldım bunlar 2. yazılıydı 1. yazılı da da fenden 55 aldım matematikten 60 aldım Türkçe ise yine 72 aldım.
Ailem bana Doping Hafıza aldı ama düzgün kullanmıyorum çok dağınığım ne yapacağımı hiç bilmiyorum LGS de batacağımı biliyorum düzenli olmak istiyorum ne yapacağım evde ders hiç çalışmıyorum. Son denemededen 350 aldım.

Hedefimde şu anda 416 puanlık ve 420 puanlık liseler var.

Sana açık konuşacağım.
Bu sınava geçen sene girdim, ama bana hayatımdan 1 sene gitmesine yol açtı. Bana yararlarını soracak olursan, çalışmak için Instagram bırakmıştım ve hayatım daha kaliteli oldu ve YKS sürecinde ne yapmam gerektiğini ya da önemli bir sınav sürecinde ne yapmam yapmamam gerektiğini öğretti. Bunların dışında eksileri:
Para-Zaman-Stres-düzensizlik-Mutsuzluk ve daha kötü bazı şeyler.
Bu sınav çok iğrenç bir şey, ne kadar çalışsan da ilerleyemiyorsun, ya düşüyor ya da yerinde sayıyorsun. Dershane olmasa belki bu kadar kötü olmazdı hatta dershaneye gitmeseydim belki bir şeyler yapabilirdim. Ama dershane beni deli etti ve zorunlu olarak gittiğim için bırakamadım.
Denemelerden Max 370 kadar çıkabildim diye hatırlıyorum. 170 aldığım deneme olmuştu,
Her gün deneme çözüyor video izliyor kitapları karıştırıp ayrıca soru çözüp okuldaki dersi dinleyip bir de dershaneye gitmeme rağmen 300-350 alıyordum hep. Ve sınava son 1 ay kala salmıştım. Çünkü OBP puanım iyi denebilecek orta ve evime en yakın liseye fazla fazla yettiğini görmüştüm. Ama eğer OBP puanım düşük olsaydı leş bir okula giderdim. Ama şu an çok mutluyum okulumda. Eski okulumda her gün kavga olurdu ama burada 1. Dönem bitti bir şey görmedim. Eski okulumda bana hayatı zindan edenler vardı burada herkes normal-iyi. Bir de ortaokuldan kalma 6 senelik arkadaşım da benim sınıfımda. Yani kısaca OBP puanın iyi ise ve lgs de büyük bir hedefin yok ise zorlama. Düzgün ortalama bir Anadolu lisesine git OBP puanı ile.
Bu arada sınavdan 295 almıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı