Evet? Teog'da değiliz. Bendebilirim günde 50 tane formül ezberlemesini. LGS ezbere dayalı eğitim sistemine darbe vuran ilk sınavsınav okuduğunu anlama becerisini ölçüyor. Sorulara tek göz ile baksanız anlarsınız durumu. MEB'in yayınladığı örnek sorulara bakın lütfen.
Matematikte boş bıraktığım tek soruyu kağıda boş boş baktığım için bıraktım. Sınavdan sonra oturdum ve 20 saniye karalayarak çözdüm soruyu hocam. Matematik kesinlikle işlem ağırlıklı olacaktır. Fen ezber ve mantık isteyecek hatırlar mısınız bilmem ama dolap yüzeyine yapışan boya sorusunun iptali istendi çünkü mantıklı düşünüp soruyu yapan sayısı çok azdı.
LGS'nin formatının değiştiğinden haberim yok. Kuzenim önceki sene sınava girdi ve yine aynı formatta olduğunu söyledi. Sınav gerçekten değişti mi? Eğer değiştirse cidden üzülürüm. Eğitim sistemine dair tek umudum LGS idi. Gerçekten zorlayıcı ve hoş bir sınavdı.
LGS'nin formatının değiştiğinden haberim yok. Kuzenim önceki sene sınava girdi ve yine aynı formatta olduğunu söyledi. Sınav gerçekten değişti mi? Eğer değiştirse cidden üzülürüm. Eğitim sistemine dair tek umudum LGS idi. Gerçekten zorlayıcı ve hoş bir sınavdı.
Konunun hangi kısmına hakim değilim anlamadım? İlk sınavı bizzat takip ettim ikincisine kendim girdim üçüncü sınavıda birinci elden dinledim. 3 sınavdır değişmeyen sistem neden değişsin? Hem MEB'den öyle bir açıklama görmedim. Örnek sorulara bakmaya gidiyorum. Geleceğim birazdan.
İkinci LGS'nin üzerinden bir sene nasıl geçmedi? Şu an 10. sınıfım. İlk LGS 2018 Haziran'da yapıldı. İkinci LGS 2019 1 Haziran tarihinde yapıldı. Ben ikinci LGS'ye girdim. Asıl siz emin misiniz 2. LGS'ye girdiğinizden?
İkinci LGS'nin üzerinden bir sene nasıl geçmedi? Şu an 10. sınıfım. İlk LGS 2018 Haziran'da yapıldı. İkinci LGS 2019 1 Haziran tarihinde yapıldı. Ben ikinci LGS'ye girdim. Asıl siz emin misiniz 2. LGS'ye girdiğinizden?
Örnek sorulara bakıp geldim. Daha sayısal bölümü açtığım anda bastım kahkahayı. Sorular eskisinden bile uzun ve karmaşık. Sorular ciddi okuma becerisi gerektiriyor. Lütfen artık soruların işlemden ibaret olduğunu söyleyip kendinizi küçük düşürmeyin.