LGS'ye şimdi çalışılmaya başlanırsa 450 alınır mı?

Matematik dışında diğer derslerim sizinle aşağı yukarı aynıydı. Ben matematiği 13 yaptım, 410 puan aldım. Sayısal derslere çalışın sözeliniz iyi zaten, 450'den bile fazla alırrsınız.

Benim de netlerim şöyle;
Türkçe : 15-18D
İnkılap : 9D
Din Kültürü : 9D
İngilizce : 8-10D
Matematik : 6-7D
Fen Bilimleri : 15D
Sizce şu sonuca ulaşabilir miyim?
Türkçe : 17-18D
İnkılap : 9-10D
Din Kültürü : 9-10D
İngilizce : 10D
Matematik : 10-11D
Fen Bilimleri : 17-18D

Benim de netlerim şöyle;
Türkçe : 15-18D
İnkılap : 9D
Din Kültürü : 9D
İngilizce : 8-10D
Matematik : 6-7D
Fen Bilimleri : 15D
Sizce şu sonuca ulaşabilir miyim?
Türkçe : 17-18D
İnkılap : 9-10D
Din Kültürü : 9-10D
İngilizce : 10D
Matematik : 10-11D
Fen Bilimleri : 17-18D
hocam iyi çalışırsanız neden olmasın

Merhaba herkese. Ben 8. sınıf ögrencisiyim. Şu ana kadar iyi bir şekilde LGS'ye çalışamadım, ya çalıştım ama en fazla 1.5 saat günde. Konularda eksigim az var. Denemede Türkçe 16, inkılap 10, din 10, İngilizce 10, matematik 7, fen 14 yapıyorum. Sizce şimdi düzene geçip çalışırsam 450 yapabilir miyim?
Bol matematik sorusu çöz, yapamadığın soruları video çözümden bak, hocana sorunun mantığını anlattır. Ayrıca kesinlikle her gün en az 20 paragraf sorusu da çözmeye çalış. Fenden de konu tekrarı yapmanı öneririm. Video izleyebilirsin.

Merhaba herkese. Ben 8. sınıf ögrencisiyim. Şu ana kadar iyi bir şekilde LGS'ye çalışamadım, ya çalıştım ama en fazla 1.5 saat günde. Konularda eksigim az var. Denemede Türkçe 16, inkılap 10, din 10, İngilizce 10, matematik 7, fen 14 yapıyorum. Sizce şimdi düzene geçip çalışırsam 450 yapabilir miyim?

Düzenli ve sıkı çalışırsan neden olmasın.

Arkadaşlar 4,5 ayda matematik yetişmez diyenler için, öğrencinin hedefi 15-20 net ise ve matematik dışında başka derslerden sorunu varsa, yetiştiremez tabii ki. Fakat sadece matematikte sorunu varsa, 7 netten 13-14 net gibi yerlere sıkı ve düzenli çalışarak gelinebilir.

Arkadaşlar 4,5 ayda matematik yetişmez diyenler için, öğrencinin hedefi 15-20 net ise ve matematik dışında başka derslerden sorunu varsa, yetiştiremez tabii ki. Fakat sadece matematikte sorunu varsa, 7 netten 13-14 net gibi yerlere sıkı ve düzenli çalışarak gelinebilir.
Hocam ben de şimdi yavaş yavaş kolay sorulardan başlasam 13-14 net yapar mıyım?

Hocam ben de şimdi yavaş yavaş kolay sorulardan başlasam 13-14 net yapar mıyım?

Konu eksiklerinizi kapatın. 8 net altındaysanız %90 ihtimalle konu eksiğiniz vardır. Sonra kazanım soruları ve ardından kolaydan zora yeni nesil sorular çözün. Matematikte günde 30 soru yeterli. Sizin netiniz düşük olduğu ve zamanınızın kısıtlı olduğunu düşünürsek sizin 40 soru çözmeniz gerekir. 20 kazanım-20 yeni nesil mesela. Ben o şekilde yapıp LGS sınavında 19/1 yapmıştım.

Konu eksiklerinizi kapatın. 8 net altındaysanız %90 ihtimalle konu eksiğiniz vardır. Sonra kazanım soruları ve ardından kolaydan zora yeni nesil sorular çözün. Matematikte günde 30 soru yeterli. Sizin netiniz düşük olduğu ve zamanınızın kısıtlı olduğunu düşünürsek sizin 40 soru çözmeniz gerekir. 20 kazanım-20 yeni nesil mesela. Ben o şekilde yapıp LGS sınavında 19/1 yapmıştım.
Hocam şu anda kolay konuları yani; olasılık, veri analizi, eşitsizlik, dönüşüm geometrisi ve bilimsel gösterim gibi konuları yapabilirim. Yani 10 soru yapabiliyorum. Dönüşüm geometrisi ve eşitsizliğe daha geçmedik ama kolay konular olduğu için yapabilirim diye düşünüyorum. Onun dışında kazanım sorularını yapabiliyorum sadece.

Hocam şu anda kolay konuları yani; olasılık, veri analizi, eşitsizlik, dönüşüm geometrisi ve bilimsel gösterim gibi konuları yapabilirim. Yani 10 soru yapabiliyorum. Dönüşüm geometrisi ve eşitsizliğe daha geçmedik ama kolay konular olduğu için yapabilirim diye düşünüyorum. Onun dışında kazanım sorularını yapabiliyorum sadece.

Kazanım sorularında %80-%90 doğru oranı sağladıktan sonra kolay yeni nesil sorulara geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı