Lies of P İncelemesi

Oyunun dövüş mekaniği Souls-like türünden, grafikler ve şehrin bazı yerleri dokusu Dishonored ve Batman Arkham Knight oyunlarından esinlenmiş gibi duruyor. Pinokyo masalını çocuklukta okumuşsanız oyunu otomatikman seviyorsunuz. Örneğin Tilki ile Kedi'yi bile yapmışlar ki masaldaki gibi çıkarcı olmaları(Gepetto ve diğer karakterler bütünü) bağ kurmanıza sebep oluyor. Genel olarak güzel harmanlanmış bana göre ve esinlendiği öğelere bağlı kalmamış. O yüzden Aksiyon RPG sevenlere de biraz hitap ediyor.

Eleştirilerim:
Boss ve bazı düşmanların saldırıları, sınır ve mesafe tanımaksızın radar varmış gibi bize isabet verebilmesi. Menülerde araçları kullanırken daha anlaşılır arayüz veya görsel kullanılabilirdi.

Bloodborne'u oynayamadığım için bilmiyorum ama insanların bu kadar sahiplenmesinin nedeni muhtemelen piyasada iyi bir alternatifin var olmayışı ve çağın insanlarının alışık olduğu şeylere yönelimi. Feedback loop konusunda genel olarak soulslarda bir sorun yok mu zaten?
Souls'larda pek yok, Elden Ringde biraz var ama benim kast ettiğim aslında oynanışla ilgili bir durum. Lies of P'de poise eksikliği var genel olarak, küçük düşmanların poise'ı hiç yok istersen en küçük hançerle saldır yine de senin saldırılarına tepki veriyorlar. Bu da onlar daha tepki bile veremeden onları öldürmüş olmanla sonuçlanıyor. Yani küçük düşman tiplerini tamamen çöpe atıyor oyun.

Büyük düşman tipleri ise bunun tam tersi çalışıyorlar çünkü poise'ları sınırsız. Ne kadar vurursanız veya iyi oynarsanız oynayın boss kombosunu yapmaya devam ediyor. Sekiro oynayanlar bilir Sekiro'da yaptığınız mükemmel karşılamalar bossun combosunu yarıda bölüp onu sersemletebiliyordu. Lies of P'de böyle bir şey yok, bu durum özellikle Laxasia bossunda çok göze çarpıyor. İlk fazında böyle 10 saldırı birden yaptığı bir combosu var bilen bilir, bu combonun 8'ine dahi mükemmel karşılama yapsanız boss hiçbir şey olmamış gibi combosuna devam ediyor. İyi oynadığı için oyuncuyu ödüllendirmeniz gerekiyor ona acı çektirmeniz değil. Ağır silah kullanan adamın biraz daha fazla hasar vurması dışında avantajı ne peki şu an? Bossların poise'ı yok ki istersen tank getir vur tepki vermiyorlar :D

Bahsettiğim feedback loop genelde bu noktalarda devreye giriyor, bosslar cidden posture break dışında ne saldırılarınızdan etkileniyorlar ne bir şey. Posture break yaptığınızda vurduğunuz hasar da çok az mesela o kadar iyi oynayıp risk alıp da yaptığınız kritik saldırı şaka gibi hasar vuruyor.

Oyunun sonlarına doğru çıkan düşman tiplerinin çok az soul vermesi de ayrı bir problem mesela, oyunun sonunda kestiğim eleman neden oyunun başındaki elemandan sadece biraz daha fazla kaynak veriyor bana, çok daha fazlasını vermesi gerekmez mi? Zaten oyunun son çeyreği keşif anlamında da tamamen boş, bitsin de gidelim artık dedim ben şahsen.

Merhaba oyun Game Pass'te olduğu için denemek istiyorum ancak şimdiye kadar bu türden hiç oyun oynamadım sizce başlayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı oyun zor mu?
Benim oynadığım zaman epey sıkıntılıydı, zorluğu gerçekten yüksek ve zaman zaman da çok can sıkıcıydı. Ancak dengeleme amacıyla bir güncelleme aldı oyun sonradan, belki o bir şeyleri düzeltmiştir ama pek sanmıyorum. Bence sabırsızsanız hiç bulaşmayın.

Benim oynadığım zaman epey sıkıntılıydı, zorluğu gerçekten yüksek ve zaman zaman da çok can sıkıcıydı. Ancak dengeleme amacıyla bir güncelleme aldı oyun sonradan, belki o bir şeyleri düzeltmiştir ama pek sanmıyorum. Bence sabırsızsanız hiç bulaşmayın.

Teşekkürler o zaman hiç bulaşmayım.

Merhaba oyun Game Pass'te olduğu için denemek istiyorum ancak şimdiye kadar bu türden hiç oyun oynamadım sizce başlayım mı yoksa hiç bulaşmayım mı oyun zor mu?
Bende souls-like oyunlarında zorlanan biriyim ama bu oyunu akıcı oynayabiliyorum. Girdiğiniz bölgede düşmanların hareketlerini öğrenince kolaya düşüyor.

Bence ilk bossa kadar deneyin sonraki bosslarda hayalet bile çağırabiliyorsunuz. Tabi bu haliyle yarı souls-like yarı aksiyon RPG gibi oluyor ama bu bence sizin için sorun olmaz.

Makine çeviri hakkında da bir iki şey söyliyim. Oyunda bir hikaye var ve malum bunu hüzünlü ve masalsı bir şekilde anlatıyorlar. O yüzden çeviriyi kullandım ve makine olmasına rağmen başarılı sayılır. Sadece Elden Ring'deki gibi, diyalogları çevirip geri kalan itemleri isimleri bölgeleri orjinal bıraksalarmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı