Life is Strange neden sevilmiyor?

Aslında haklısınız. Yurt dışında sevmeyen sayısı 100 kişiden 2-3'ken burada 30'larda.
Sadece LiF için değil ama genel olarak hemen her oyun kendi anadilinde oynandığı zaman anlamlı oluyor. LiF de istisna değil.

Geçekten oyunu hazmederek, anlayarak oynayınca hikayesi anlaşılıyor. Çok rush edilecek bir oyun da değil ve ağır aksak ilerliyor. Bunun gibi bir çok sebepten dolayı sevilmemiş olabilir.

Life is Strange ve Life is Strange Before the Storm benim çok hoşuma giden 2 oyun. Son oyunu bayılarak oynamasam da hoşuma gitmişti.

Önyargıdan dolayıdır diye düşünüyorum. Serinin tüm ana ve ara oyunlarını oynadım ve hepsi ayrı güzeldi. True Colors'ı Dontnod'dan alıp Deck Nine'a vermeselerdi daha güzel bir şeyler çıkardı yine.

Life is Strange 2 eğer Max'in devamı olarak çıksaydı veya oyuna yeni oyun parasına Episode ekleyip 10 bölüme tamamlasalardı daha çok satarlardı bence.

Ergen hıkayesı olarak goruluyor. Buralarda daha karanlık, gerçekçi içerikler hos bulunuyor. İnsanların zevklerı yapcak bır sey yok.
Ben ilk oyunu oynadığımda 25 yaşımdaydım. Oyun ergen hikayesi değil. Oyunu gerçek anlamda kavrayarak, diyalogları, hikaye gelişimini ve senaryosunu anlamadan, oyunun yarısına bile gelmeden bırakarak değerlendiren insanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

Life is Strange 2 eğer Max'in devamı olarak çıksaydı veya oyuna yeni oyun parasına Episode ekleyip 10 bölüke tamamlasalardı daha çok satarlardı bence.
Hocam Max'in devamı olması yapımcıların aklındaki fikre uyan bir şey değil diye düşünüyorum. LiS evreninin sadece Max ve Chloe'den ibaret olmadığını, başka hayatlarda da değişikliklere sebep olduğunu belirtmek için ayrı hikaye yaptılar bence. İkinci oyunda zaten önceki oyundaki karakterlerin ve Arcadia Bay'in başına ne geldiğini öğrenebiliyoruz.

Ben ilk oyunu oynadığımda 25 yaşımdaydım. Oyun ergen hikayesi değil. Oyunu gerçek anlamda kavrayarak, diyalogları, hikaye gelişimini ve senaryosunu anlamadan, oyunun yarısına bile gelmeden bırakarak değerlendiren insanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum size. Ben de önceden başlayıp ilk bölümü anlamayıp bırakan biriyim. Genelde bunu diyenler ilk bölümden dolayı diyor.

Hocam aynısını dedim. Kitle olarak iyi bir kitleye sahip fakat Türk eleştirmenler oyunu beğenmiyor. Daha çok YouTube'dan inceleme yapanlardan bahsediyorum. Hayal kırıklığı diyen var, Square Enix'in en kötü oyunu diye de var.
Ciddiye almıyorum. İki tane eleştiri videosu izledim, hikayesi sıradanmış, yok gerçekçi değilmiş vs. tarzı eleştiriler. bu oyunun hikayesi sıradan değil. Direkt olarak ''aa iki tane üniversiteli ergen var'' tarzı bakan bir insan diyebilir bunu ancak. Gerçekçilik konusuna zaten hiç bulaşmıyorum, oyun bu. CoD'da zibilyon mermi yiyip ölmemek ne kadar gerçekçiyse geri alma olayı da o kadar gerçekçi. Sırf eleştirmek için eleştirmesin bir insan. Kanallardan bir tanesi gidip CP2077 ile kıyaslamış yani. Bu kanalın dediğini oturup niye değerlendireyim, ne gerek var?

Hocam Max'in devamı olması yapımcıların aklındaki fikre uyan bir şey değil diye düşünüyorum. LiS evreninin sadece Max ve Chloe'den ibaret olmadığını, başka hayatlarda da değişikliklere sebep olduğunu belirtmek için ayrı hikaye yaptılar bence. İkinci oyunda zaten önceki oyundaki karakterlerin ve Arcadia Bay'in başına ne geldiğini öğrenebiliyoruz.

Ben de Life is Strange'in bir evren değil de Max ve Chloe'nin hikayesi olduğunu düşünüyorum. Oyunun ana hikayesi geri sarma olaylarıyla çıktı. İkinci oyunu oynamadım ama sanırım baba oğul ilişkisi gibi bir hikayesi var.İlk oyun fazla sattığından dolayı ona farklı bir isim vermediklerini ve ilk oyunun devamı düşünmediklerinden veya saçma dediklerinden dolayı ikinci oyunda özet geçmekle yetindiler bence.

Ciddiye almıyorum. İki tane eleştiri videosu izledim, hikayesi sıradanmış, yok gerçekçi değilmiş vs. tarzı eleştiriler. Bu oyunun hikayesi sıradan değil. Direkt olarak "aa iki tane üniversiteli ergen var" tarzı bakan bir insan diyebilir bunu ancak. Gerçekçilik konusuna zaten hiç bulaşmıyorum, oyun bu. CoD'da zibilyon mermi yiyip ölmemek ne kadar gerçekçiyse geri alma olayı da o kadar gerçekçi. Sırf eleştirmek için eleştirmesin bir insan. Kanallardan bir tanesi gidip CP2077 ile kıyaslamış yani. Bu kanalın dediğini oturup niye değerlendireyim, ne gerek var?

Haklısınız. Eleştirmenler biraz alışmış ve kendi sevdikleri tarzlara göre yorumluyorlar sanırım.

Bana ergenler için yapılmış klişe bir hikaye gibi geliyor ondan sevmiyorum.

Ben de Life is Strange'in bir evren değil de Max ve Chloe'nin hikayesi olduğunu düşünüyorum. Oyunun ana hikayesi geri sarma olaylarıyla çıktı. İkinci oyunu oynamadım ama sanırım baba oğul ilişkisi gibi bir hikayesi var.İlk oyun fazla sattığından dolayı ona farklı bir isim vermediklerini ve ilk oyunun devamı düşünmediklerinden veya saçma dediklerinden dolayı ikinci oyunda özet geçmekle yetindiler bence.
Dediğiniz gibi o da olabilir. Süper güçler arasında bir alakasızlık var zaten de belki de oynanışı değiştirmek amaçlı yapılmış bir şeydir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı