Line attenuation yüksek ve modem VDSL altyapısı üzerinden IP alamıyor

Sağlamaz. Birinden Broadcom kullanan bir modem ödünç alıp birkaç gün gözlemleyin derim. Modemler de az para değil çünkü. Ha deyince değiştiremiyoruz artık.
Müsait bir modem bulabilirsem denerim.
Modemin sürümü nedir? Bu olay ya sürümle ya da arkadaşın dediğiyle alakalı maalesef. Bu SNR ile kopmaması gerekiyor. Kopunca modemin ışıkları ne alemde?
İnternet gittiğinde, gitmeden önce yanan ışıklar aynen yanmaya devam ediyor. Yani bir cihaz üzerinden internete girmeye çalışmadan sadece modeme bakarak internetin gidip gitmediğini anlayamam. Modemin güncel sürümleri de bu:

Ürün KimliğiDSL-N16
DSL Sürücü SürümüFwVer:5.6.36.0_A_A60901 HwVer:T14.F7_0.2
Donanım Yazılımı Sürümü1.1.2.3_960-g795fbf6

Müsait bir modem bulabilirsem denerim.

İnternet gittiğinde, gitmeden önce yanan ışıklar aynen yanmaya devam ediyor. Yani bir cihaz üzerinden internete girmeye çalışmadan sadece modeme bakarak internetin gidip gitmediğini anlayamam. Modemin güncel sürümleri de bu:

Ürün KimliğiDSL-N16
DSL Sürücü SürümüFwVer:5.6.36.0_A_A60901 HwVer:T14.F7_0.2
Donanım Yazılımı Sürümü1.1.2.3_960-g795fbf6
Bu sürümde de sıkıntı olmaması gerekiyor ama isterseniz 7xx sürümüne geçin ve deneyin. Yine yaşarsanız yapılabilecek şey başka modemle denemek. Zaten onda da yaşarsanız ISS ile alakalı olduğunu düşünebiliriz.

@Çağrı SANSAR @EkmekArasiHDD Hocam dün Türk Telekom ekipleri yine geldi, yine oynamalar falan yaptılar. Daha sonrasında aynen sizin belirttiğiniz gibi modemden kaynaklı olduğunu söylediler. Ya farklı modeme geçeceğim ya farklı versiyonunu kullanacağım. Şimdi Çağrı hocam sizin dediğiniz gibi sürüm değiştirmeyi tam olarak nasıl yapacağım? Asus'un resmi sitesinden modemimi bulup sürücülere tıkladım ama 3 farklı yazılım türü var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de kalite, hız vb. için modem arayüzünden yapabileceğim ekstra bir ayar var mıdır?

Son düzenleme:
@Çağrı SANSAR @EkmekArasiHDD Hocam dün Türk Telekom ekipleri yine geldi, yine oynamalar falan yaptılar. Daha sonrasında aynen sizin belirttiğiniz gibi modemden kaynaklı olduğunu söylediler. Ya farklı modeme geçeceğim ya farklı versiyonunu kullanacağım. Şimdi Çağrı hocam sizin dediğiniz gibi sürüm değiştirmeyi tam olarak nasıl yapacağım? Asus'un resmi sitesinden modemimi bulup sürücülere tıkladım ama 3 farklı yazılım türü var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de kalite, hız vb. için modem arayüzünden yapabileceğim ekstra bir ayar var mıdır?

Buradan 1.1.2.3.xxx olanlara bakın. Ben AC-51 kullanıyorum, aldığımda üstündeki sürüm 502 sürümüydü değişmedim. Siz 790 sürümünü indirin deneyin, olmazsa benim kullandığım sürüme de bakabilirsiniz.

Modemde şu an yapabileceğiniz bir ayar yok sanıyorum.

Buradan 1.1.2.3.xxx olanlara bakın. Ben AC-51 kullanıyorum, aldığımda üstündeki sürüm 502 sürümüydü değişmedim. Siz 790 sürümünü indirin deneyin, olmazsa benim kullandığım sürüme de bakabilirsiniz.

Modemde şu an yapabileceğiniz bir ayar yok sanıyorum.
Eski sürüme döndüm. Düzelip düzelmediğini bekleyip göreceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı