Linux dağıtım tavsiyesi

900

Hectopat
Makaleler
6
4-5 aydır Linux kullanıyorum şu anda masaüstünde Linux Mint Debian Edition kurulu, yeni bir laptopum var ona da saf Debian kurmaya heveslendim ki kurdum da ama Wi-Fi bağlantısı için Realtek çipi tanımıyormuş da onun için Firmware indirmem gerekiyormuş falan sorunu çözerim de eğer bu tarz sıkıntı çıkartmaya devam ederse diye canım sıkıldı. Hafif bir şey olması gibi bir derdim yok, beni çok uğraştırmayacak bir dağıtım bakıyorum şu anda. Oraya da Mint kurmak ya da Fedora falan aklıma geldi ama aslında OpenSUSE'yi denemek istiyorum şu ara ama kendi paket yöneticisi falan varmış aklımda aradığım paketleri rahatça bulabilir miyim sorusu var.

4-5 aydır Linux kullanıyorum şu anda masaüstünde Linux Mint Debian Edition kurulu, yeni bir laptopum var ona da saf Debian kurmaya heveslendim ki kurdum da ama Wi-Fi bağlantısı için Realtek çipi tanımıyormuş da onun için Firmware indirmem gerekiyormuş falan sorunu çözerim de eğer bu tarz sıkıntı çıkartmaya devam ederse diye canım sıkıldı. Hafif bir şey olması gibi bir derdim yok, beni çok uğraştırmayacak bir dağıtım bakıyorum şu anda. Oraya da Mint kurmak ya da Fedora falan aklıma geldi ama aslında OpenSUSE'yi denemek istiyorum şu ara ama kendi paket yöneticisi falan varmış aklımda aradığım paketleri rahatça bulabilir miyim sorusu var.

Fedora ya da Mint kurun. Zorin OS'e bakabilirsiniz.

Şahsen benim en rahat kullandığım paketler Kali ve Mint oldu özellikle eski laptopumda donanım olarak Windows bile sorun çıkarırken Kali ile yaklaşık 1 saat ile uğraşarak bütün sorunları halletmiştim.

Şahsen benim en rahat kullandığım paketler Kali ve Mint oldu özellikle eski laptopumda donanım olarak Windows bile sorun çıkarırken Kali ile yaklaşık 1 saat ile uğraşarak bütün sorunları halletmiştim.

Günlük kullanımda Kali önermem. Çok fazla hacking tool ve gereksiz şeyler içeriyor (haliyle).

Günlük kullanımda Kali önermem. Çok fazla hacking tool ve gereksiz şeyler içeriyor (haliyle).

O zaman ortalama bir kullanıcı için Mint yeterli kalır zaten. Bu arada dediğiniz gibi kullanma sebeplerimden biri de usb Wi-Fi sticklerde MAC adresi değiştirmek çok rahat oluyor :D

Her distroda driver sorunu çıkabilir, çıkmayacak yoktur. Ama size önerim debiandan devam etmeniz üzerine. Ubuntudan daha hızlı çözüm bulabiliyorsunuz.

Distro seçimine gelirsek, uğraşmayı sevmeyenler için Mint ve Pardus yeterince iyi diye düşünüyorum. Kurulum hızlı, gereksiz paketler yok.

Ama Kalinin de driver konusunda bir adım önde olduğu ayrı mesele.

OpenSUSE'yi denemek istiyorum şu ara ama kendi paket yöneticisi falan varmış aklımda aradığım paketleri rahatça bulabilir miyim sorusu var.
Kullanacağınız uygulamanın adını yazıp yanına dağıtım adı yazarak arayabilirsiniz ayrıca flathub kullanıyorsanız dert edecek birşey yok.

1723228177252.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı