Linux dağıtımı önerisi

Hayır o hakta bilgim yok. Ben elle(normal) kurmuştum. Zaten diğer dağıtımlar gibi grafik kurulum yok. Terminalden yapıyorsunuz tüm işlemleri.
Evet o yüzden bana zor geliyor ve yanlış bir komut ile sistemi çökertirim diye birazcık korkuyorum fakat büyük ihtimalle böyle bir şey olmaz. Kurmak uzun sürüyor mu ve hangi masaüstü ile kullanıyorsunuz ?
 
Evet o yüzden bana zor geliyor ve yanlış bir komut ile sistemi çökertirim diye birazcık korkuyorum fakat büyük ihtimalle böyle bir şey olmaz. Kurmak uzun sürüyor mu ve hangi masaüstü ile kullanıyorsunuz?

Korkacak bir şey yok zaten :). En fazla yeniden denersiniz. YouTube ve Google'da hem de Arch sitesinde kurulumla ilgili makale ve videolar var.
 
Arch'ın sevmediğim yanı, kurmak için uğraştırması değil de. Genelde kurulumdan sonra birşeylerin düzgün çalışmaması oldu. Bir de her gün hiçbir sebep yokken güncelleme alan paketler. Eğer böyle olmasını istemiyorsanda uğraşman gerekmesi. Haliyle o kadar hızlı yuvarlanan bir sistemde çok uzun süre eski versiyon paketleri kulanamaman. Çünkü bağımlılık problemleri çıkacak. Arch'ın beni çok fena iten yanları var. Kullanmak isteyenlere saygım sonsuz tabii ki.
 
Son düzenleme:
Acaba istemediğim programları çıkartıp istediğim masaüstünü kurabileceğim bir dağıtım var mı ? FreeBSD ile böyle bir şey yapabilir miyim ya da buna yakın bir şey ?

Şu anda sadece illedelinux var.

masaustu-kur.png
paket-kur.png
 

Geri
Yukarı