Linux dağıtımı önerisi

Alquard

Megapat
Merhaba, bazı temel Linux komutlarına hakimim, genel olarak yazılım geliştirme, pentesting ve CTF çözme üzerine kullanmayı planlıyorum.

Yazılım olarak C# WPF ve Asp.net üzerine ağırlık vermeyi planlıyorum. PHP, Python, html-css-js, ve C++ gibi diller konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmediğimden buraya dahil etmiyorum.

Bunun haricinde kullandığım programların Linux üzerinde uyumluluğu olmaz ise Wine kullanarak yine de çalıştırabileceğimi düşünüyorum.

Benim için önerdiğiniz Linux dağıtımı hangisi olur? Ubuntu ve Linux Mint arasında kararsız kaldım fakat tam bilgim olmadığından buraya da sormak istedim. Ayrıca alışma sürecinde Dual Boot olarak kurmayı planlıyorum.

Önemli bir etken olur mu bilmiyorum yine de sistemim;
AMD-FX 6100
MSI Radeon rx 460 4gb
16 gb ram

Bence Linux Mint uygundur. Ubuntu son birkaç yılda bayağı bozdu çünkü.

Teşekkürler birkaç yanıt sonrasında karar vereceğim.
İllaki ikisi arasında yorum yapılmasına gerek yok hocam başka dağıtımları da önerebilirsiniz. Sizin için söylemiyorum konuya ekstra olarak belirtmemişim.

Edit:
@703768 Hocam ek olarak Ubuntu ne anlamda bozdu? Görsel olarak hoşuma gittiğinden onu düşünüyordum.

Son düzenleme:
Teşekkürler birkaç yanıt sonrasında karar vereceğim.
İllaki ikisi arasında yorum yapılmasına gerek yok hocam başka dağıtımları da önerebilirsiniz. Sizin için söylemiyorum konuya ekstra olarak belirtmemişim.

Edit:
@703768 hocam ek olarak Ubuntu ne anlamda bozdu? Görsel olarak hoşuma gittiğinden onu düşünüyordum.

Genel anlamda eskiden kullanmış olanlar bozduğunu söylüyorlar. Arada değişik hatalar da çıkabiliyor. Geçen haftalarda .deb dosyalarını yüklemenizi engelleyen bir hata olmuştu mesela. (Windows'taki .EXE dosyalarınının Debian temelli Linux karşılığı)

Mint genel olarak Ubuntu'dan daha iyi olarak görülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı