Linux dağıtımı önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Wattos veya Lubuntu
antiX veya puppy Linux (bu ikisi ilk başlarda azıcık zor olabilir ama daha hafiflerdir.)

Zorin OS Xfce bile boşta 500 mb yiyor. Pardus Xfce boşta 700 yiyor Pardus berbat.
Pardus çoğu kişi eleştiriyor, Pardus ram dışında başka hangi yönünü beğenmedin?

Wattos veya Lubuntu.
antiX veya puppy Linux (bu ikisi ilk başlarda azıcık zor olabilir ama daha hafiflerdir.)

Zorin OS Xfce bile boşta 500 MB yiyor. Pardus Xfce boşta 700 yiyor Pardus berbat.

Kendi görüşünüz saygı duyarım ama arkadaş 4 GB RAM'e sahip.
Xfce'yi rahatlıkla kaldırır ve zaten konu sahibi hafif bir dağıtım istediğini belirtmemiş.
RAM'i için rahat bir dağıtım önerdim.
Emin olun Pardus arayüzü başlangıç için harikadır.
Kendi mağazasında çoğu gerekli şey mevcut (örnek NVIDIA driver yükleyici) daha birçok şey var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardus çoğu kişi eleştiriyor, Pardus RAM dışında başka hangi yönünü beğenmedin?

Hata çok var. Belki inanmayacaksın ama daha bu senenin başlarında yükledim panel kendi kendine siliniyor ve uygulamalar bildiğin bilgisayarı kapatıyorum. Açınca panel siliniyor.
Ne kadar komik değil mi?

Hata çok var. Belki inanmayacaksın ama daha bu senenin başlarında yükledim panel kendi kendine siliniyor ve uygulamalar bildiğin bilgisayarı kapatıyorum. Açınca panel siliniyor.
Ne kadar komik değil mi?
Böyle hatanın olması komikmiş.

Xfce'yi rahatlıkla kaldırır ve zaten konu sahibi hafif bir dağıtım istediğini belirtmemiş.
Kendi mağazasında çoğu gerekli şey mevcut (örnek NVIDIA driver yükleyici) daha birçok şey var.

Teşekkür ederim beyefendi bende sizin görüşünüze saygı duyuyorum.

Zorin OS ve Mint bence daha başlangıç dostu.
Zorin OS'un mağazası geniş ve flatpak ve snap zaten hazır geliyor (flatpak ve snap yüklemek çok zor bir şey değil ama adı üstünde başlangıç dostu) 4 GB RAM evet rahat çalışır ama onunla aynı seviyede kullanıcı dostu varlen ve daha az RAM kullanırken Pardus seçmek saçma bence
Diğer işlerinde daha fazla RAM kalmış olur lightweight olayı bu yüzden önemli bence.

(Opsiyonel benim düşüncem herkes dilediğini kullanmakta özgür tekrar dediğim gibi herkesin görüşüne saygı duyuyorum )

Böyle hatanın olması komikmiş.

Bir de masaüstünü örneğin düz siyah renk koyuyorum bilgisayarı yeniden başlatınca mor oluyor.

Pardus'un arayüzünde diğer Debian tabanlı dağıtımlardan farklı bir şey yok. Masaüstü ortamı modluyorlar o kadar. Hem geniş destek için hem arkadaşların dediği üzere bug'suz bir deneyim için, Debian tabanlı son kullanıcıya daha fazla hitap eden dağıtımlar mevcut.

Pardus'un arayüzünde diğer Debian tabanlı dağıtımlardan farklı bir şey yok. Masaüstü ortamı modluyorlar o kadar. Hem geniş destek için hem arkadaşların dediği üzere bug'suz bir deneyim için, Debian tabanlı son kullanıcıya daha fazla hitap eden dağıtımlar mevcut.

Anlatmaya çalıştığım Linux'un L'sini bile anlamayan kullanıcılar iyidir.
Mağazasında çoğu uygulama mevcut.
Dediğiniz gibi daha fazla hitap edenler illaki vardır.
Ama ben arkadaşa Pardus'u daha uygun buldum.

Linux Mint Xfce geçme kararı aldım ve geçtim. Hepinizin önerileri için teşekkürler. Eminim ki önerdiğiniz tüm dağıtımlarda hızlı çalışırdı.

Yanlış bilgi
Merhaba Linux'a geçmeyi düşünüyorum başlangıç seviyesinde dağıtım önerir misiniz? (donanım özelliklerine göre.).
RAM: 4 GB.
Depolama birimi: HDD.
İşlemci: Intel Celeron n3050.

Hocam Linux'ta herhangi bir bir oyunu oynayamazsınız ve sürücüleri kuramazsın, bu yüzden bu sisteme Windows 8.1 önerimdir. Ya da hafif oyunları oynayacaksanız Windows 10 Home kullanın hocam.

Linux Mint Xfce geçme kararı aldım ve geçtim. Hepinizin önerileri için teşekkürler. Eminim ki önerdiğiniz tüm dağıtımlarda hızlı çalışırdı.

Hocam pişman olursunuz, bence Windows'a geçin USB varken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam linuxta herhangibi bir oyunu oynayamazsınız ve driverleri kuramazsın bu yüzden bu sisteme windows 8.1 önerimdir. Ya da hafif oyunları oynayacaksanız windows 10 home kullanın hocam.
Linux'u kullanmadığınız için yorum yapmayın.
Arkadaş istediği her türlü oyunu rahatlıkla oynar.(Anticheat dışı)
Sürücüler kurulurken çekirdek içerisinde geliyor ve kurulmaya gerek bile kalmıyor.
NVIDIA Sürücüleri rahatlıkla kuruluyor Linux Mint üzerinde.
Windows 8.1 bu yılda önerilir mi ya?
Microsoft Windows 10 desteğini yakın sürede bitirecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı