Linux dağıtımı önerisi

Ben ilk başladığımda Ubuntu'yla başladım bundan 5 6 yıl önce bile grafik arayüzü ile çok şey yapabiliyordun oyunlarına gelirsek Steam'in zaten kendi Launcher'i var ve Proton isimli bir uyumluluk aracı var korsan oyunlarını Lutris ile kurabilir ve Epic oyunlarınıda heroic game Launcher ile kurabilirsin Android'i direk kendi Linux bilgisayarının içine waydroid ile kurabilir ve telefonda olduğu gibi uygulamaları oyunları vs. direk indirip kullanabilirsin benim tavsiyem Ubuntu hem GNOME en sade haliyle bile bana göre çok güzel görünüyor hem de en stabili o ve bir de örnek veriyorum deb uzantılı bir uyyulama kurmak istiyorsunuz bir kere mağazadan gdebi paket yükleyicisini indirir sonra aynı Windows'ta olduğu gibi çıft tıkla kurarsınız son olarak Linux'ta GoodbyeDPI alternatifi olarak eğer adını yanlış hatırlamıyorsam zapretti Linux konusunda çok tecrübem var mı bilmiyorum ama Debian taraflı bütün dağıtımları kurup bir hafta kullandım her neyse eğer yardımcı olabileceğim başka konular varsa Discord'tan ekliyebilirsin. Söylemeyi unutuyordum Yusuf ipek in dağıtım inceleme ve oyun rehberi videolarını izlersen daha sağlıklı kararlar verebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bro linux'a mouse ile kurulum yapmak haraket gibi bir şey olur. Adamlar kurulumlarından bu yana en çok kullanılan özelliği zaten hızlı dosya kurulumu. 4-5 tık yap yazı yaz indir konum seç yükle yapmaktansa terminale komutu gir enter bas otomatik yüklesin otomatik kursun daha basit. Her şeyi windowslaştırmak değil niyetim zaten ben windowstan kurtulmak istiyorum windowslaştırılan bir işletim sistemi hayatımı zorlaştırır. Onun dışında korsan oyun önerin için teşekkür ettim, bide waydroid de umarım ağır bir tane oyun oynayacağım onda patlamaz.

İsmi cismi ne onun? İnternette yazıp bakman gerek. Benim dongle çalışmadı.
Dark bluetooth 5.3 usb dongle, hepsiburada da görürsün onu satın aldım. Oldukça da dandik yan mutfağa geçiyom kopuyo falan. Sadece windows demişlerdi hatta ama linux'ın geniş driver desteği cartcurt muhababetleri var belki çalışır emin değilim.

Bro Linux'a mouse ile kurulum yapmak hareket gibi bir şey olur. Adamlar kurulumlarından bu yana en çok kullanılan özelliği zaten hızlı dosya kurulumu. 4-5 tık yap yazı yaz indir konum seç yükle yapmaktansa terminale komutu gir enter bas otomatik yüklesin otomatik kursun daha basit. Her şeyi windowslaştırmak değil niyetim zaten ben Windows'tan kurtulmak istiyorum windowslaştırılan bir işletim sistemi hayatımı zorlaştırır. Onun dışında korsan oyun önerin için teşekkür ettim, bir de waydroid de umarım ağır bir tane oyun oynayacağım onda patlamaz.

Dark Bluetooth 5.3 USB dongle, Hepsiburada'da görürsün onu satın aldım. Oldukça da dandik yan mutfağa geçiyorum kopuyor falan. Sadece Windows demişlerdi hatta ama Linux'ın geniş driver desteği cartcurt muhababetleri var belki çalışır emin değilim.

İlk defa Linux kullanıyorsan ve terminalde hata yapmaktan korkuyorsan diye kolay kurulum olayından bahsettimama tabii ki terminale alışırsan senin için çok daha iyi olur.

Şaşırtıcı derece hızlı ve kullanıcı dostu olan bir dağıtım. Neredeyse her şey için grafik arayüz var. Kapalı kaynak olsa da yeni gelen kullanıcılar için önemli olmaz diye düşünüyorum.

Steam, resmi olarak GNU/Linux'u destekliyor.

Epic Games, GNU/Linux'da yok fakat onun yerine resmi olmayan bir istemci olan heroic Games Launcher var.

Dolby, GNU/Linux'u desteklemiyor fakat onun yerine EasyEffects kullanabilirsiniz.

Bluetooth USB dongle için muhtemelen bir sürücü vardır fakat hazır gelmiyor ise elle yüklemeniz gerekebilir.

Emülatör olarak kesinlikle waydroid öneriyorum. Aslında bir emülatör değil. Sistemle entegre bir şekilde çalışıyor. İçinde LineageOS ile geliyor ve root atabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı