Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan Phenyl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 251
KDE Neon.
+Ubuntu tabanli, stabil.
+KDE Plasma, kisisellestirilebilir ve geleneksel kullanima uygun.
+Snap yok.
+Bloat yok.

Ben Serdar hocama katılıyorum. Ubuntu yükleme bende vardı boşta GNOME + snap yüzünden 3 hatta bazen 4 GB RAM yiyor. Gereksiz performans kaybı. Ubuntu'dan uzak dur. İstersen Lubuntu yükleyebilirsin onda GNOME yok diye biliyorum.

OpenSUSE Tumbleweed kullanıyorum, ama güncelleme geldi çat güncelle diye ile uğraşmıyorum. @misty rosetta 'nın da dediği gibi ama bence sadece Plasma özelinde değil genel olarak yazılımlar düzgün çalışıyor.
Geçen sene arkadaşım Flatpak'lar güzel çalışmıyor derken OpenSUSE Tumbleweed'de çok rahat kullanıyordum.

Secure Boot benim için önemli, Ubuntu ve OpenSUSE hariç imzalı NVIDIA sürücüsü veren bir başka dağıtım yok.
Hatta Secure Boot ile bu seviyede iyi çalışmayan dağıtımları umursamıyorum kullanmaya değer değiller bence.

TPM kullanarak açılışta disk şifresini çözdürüyorum. Bunu openSUSE'nin bootloader yönetim aracı hariç bu kadar iyi yönetebildiğim bir başka dağıtım yok.

Systemd-boot. Sadece boot ediyor tam olması gerektiği gibi.
openSUSE burayı arşa çıkardı.

NVIDIA sürücüsünü nasıl kurduğumu paylaşmazsam eksik kalır bence bu yazı.
Ana depodaki nvidia-open-driver-G06-signed-kmp-default ve nvidia deposundaki nvidia-userspace-meta-G06 paketlerini kuruyorum ve bitiriyorum.

Birde Gnome kullanıyorum.
Touchpad kısayolları, dinamik sanal masaüstleri ve overview kullanımları çok rahat.

Tumbleweed kullanmasaydım ya başka bir openSUSE dağıtımını yada Ubuntu kullanırdım.
Micro OS'un masaüstü kullanım odaklı varyantları veya Slowroll ilk deneyeceğim olurdu muhtemelen.

Kullandığınzı dağıtımı nedeni olacak şekilde önerebilir misiniz?
Debian 12.
Stabil olması tabii ki de bir dağıtımdan stabillik dışında bir beklentim yok.
Başkasına önerir miyim hayır Debian 13 varken 64 bit kullanıcılara önermiyorum.
32 bit kullanıcılar için iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı