Linux dağıtımı önerisi

Bekret

Decapat
Merhabalar. Başlıktada belirttiğim gibi linux kullanmak istiyorum. Fakat hangi dağıtımı kullanmalıyım kararsız kaldım. Ekran kartı sıkıntı çıkarabiliyormuş sanırım. 1050Tİ 4GB ekran kartım var notebook kullanıcısıyım. Önerilerinizi bekliyorum dostlar :)

Her türlü driver kurulur heralde değil mi ? uyumsuzluk falan gösterir mi pc ile ? Technopatın youtube kanalında monster ubuntu kurulum videosunda touchpad, wifi vs. çalışmıyordu çünkü.

Linux kurulduğunda tüm driverları otomatik tanır ek olarak birşey kurmaniza gerek kalmaz.

Ubuntu 18.10 sürümünü yada Elementary Os 5 juno sürümünü kurmanizi tavsiye ederim. Manjaro linux yuvarlanan surum olduğu için biraz stabilite sorunu var iyi bilgisayarlarda bu sorun hissedilmez ama denemek istersen oda güzel

Mint Cinnamon görüntüsü windowsa benziyor bu bakımdan alışmak kolay aynı zamanda kullanıcı sayısı linux içinde iyi bir orana sahip. ElementaryOS da deneyebilirsin o da Apple bilgisayarlardaki MacOS sistemine benzer bir şekli var.

Manjaro KDE Edition (18.0) kurdum ama sistem direk Windows ile açılıyor. Aynı bölümü silip Linux mint kurdum, ondada aynı sorun oldu..

Linux Mint Cinnamon en fazla sevdiğim Linux yazılımı idi. Bakabilirsin. Kullanışta Windows alternatifi ve çok hızlı bana kalırsa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı