Ethical Hacking eğitimleri alıyorum ve bu nedenle uzun zaman önce Windows'a güle güle deyip Linux dünyasına bir giriş yaptım. Kullandığım tek sistem Kali Linux oldu ve Linux dünyasındaki birçok şeyi keşfettim. Kali Linux içinde çoğu paket ve uygulama hazır geldiğinden midir bilmiyorum ama bilgisayarımda tam optimize çalışmıyordu, kasmalar ve takılmalar yaşıyordum. Bu nedenle Arch Linux kurup manuel olarak konfigüre etmek istedim. Ancak her ne kadar Linux bilgimin olduğunu düşünsem de Debian tabanlı bir sistemden kurulması daha manuel ve konfigüre etmesi zor bir sisteme geçiş yapınca işin içinden çıkamadım. Laptopumda ethernet girişi mevcut değil yani tüm işlemi wifi ile yapmak zorundayım. Kurulumu yaparken chroot içinde zar zor kablosuz internete bağlanabilsem de, kurulum bittikten sonra login yaptığımda internete bağlanamadım ve bu nedenle güncelleştirmeleri alamadım ve KDE Plasma yükleyemedim. Bilgisayara UEFI kurulum yapıyorum. Bu konuda kuruluma yardım olacak ya da konfigüre etmem içim başka bir dağıtım önerebilecek birisi var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: