Linux Dağıtımı Önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 4500 3.60 GHz - ASUS B450M DRAGON - ASUS DUAL RTX 2060 VER.6 GB (Undervolt 800 mV/1775 MHz) - CORSAIR Vengeance LPX 2x8 3200 MHz RAM - WD Blue SN570 500 GB
Arkadaşlar bana stabil olarak çalışan ve mümkünse bir şekilde League of Legends oyununu oynatabilecek bir dağıtım önerir misiniz?

LoL oynatırmı bilemiyorum ama Arch tabanlı bir dağıtım seçebilirsiniz. Ben Manjaro kullanıyorum gayet stabil çalışıyor. Boştayken 390 - 450 MB ram tüketiyor

Evet dağıtım seçme olayı tamamen kişilere bağlıdır. Bir çok dağıtımı indirip denemeniz gerekir. Ama stabilite istiyorsanız KDE arayüzüne sahip bir dağıtım seçin bence. GNOME çok kasıntı bir arayüzdür. Dediğim gibi bir çok dağıtımı indirip deneyin. Kurmanıza gerek yok. Bir çok dağıtımı Flash diske yazdırıp kurmadan deneyebilirsiniz. Veya VirtualBox ile kurup deneyebilirsiniz.

Linux mint önerebilirim stabilite için ama LoL oynaman çok zor linuxta Bende zamanında çok uğraşmıştım da becerememiştim.

Arkadaşlar bana stabil olarak çalışan ve mümkünse bir şekilde League of Legends oyununu oynatabilecek bir dağıtım önerir misiniz?
Windows + Linux dual boot olarak kullanmanız kârınıza. Oyun için Windows'u kullanmak sizin için daha avantajlı olacaktır. İmzadaki bilgilere dayanarak Windows 10 1903 RS6 ve yanına Linux dünyasına yeni girecekseniz Linux Mint 19.2 XFCE dağıtımını, eğer az biraz deneyim sahibi iseniz Manjaro 18.0.4 XFCE dağıtımını yüklemeni tavsiye ederim.

- Windows 10 1903 RS6

- Linux Mint 19.2 XFCE

- Manjaro 18.0.4 XFCE

- Rufus

Ben hangi Windows sürümünü kurarsam kurayım sistemim kötü olduğu için bir hafta sonra aldığım FPS, sistemin genel performansı vs. düşüyor. Şu an HDD ile Windows 10 kullanıyorum ve bir yerden sonra bilgisayarı kullanasım gelmiyor, o şekil bir yavaşlık var. Yeni bir HDD olmasına rağmen durum devam edince, Linux dağıtımlarını kullanayım dedim ben de. Biraz araştırma yapınca sistemi çok az yoran dağıtımlar gördüm. League of Legends'i de bir şekilde çalıştırabilirsem Windows'a bir daha dönmem diye düşünüyorum.

Zaten en iyi oyun optimizasyonu Windows'da yani sizin sisteminiz Windows üzerinde 30 FPS veriyorsa. Linux üzerinde çalıştırmayı başarsaniz bile bu Sefer FPS'niz yine düşecektir. Çünkü oyunu açmak için ek dosyalar calistiracaksiniz daha fazla tüketiminiz olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…