Bir Linux dağıtımı arıyorum, içinde Thunderbird, Pidgin, Libre Office, Atril ve gereksiz oyunlardan olmasını istemiyorum aynı zamanda küçük olsun kısaca gereksiz bir şey olmasın. Ne önerirsiniz?
XFCE gibi hafif olması önceliğim, Gnome gibi ağır ve kötü olmasın.
Senin aradığın gibi bir dağıtım yok, ancak daha güzel bir yol var.
Alttaki bağlantıdan Debian'ın temel kalıbını indir, kurulumu yap, sonra ne istiyorsan kendin kur. Debian ham kalıp
Örneğin şu komutu girdiğinde Xfce'nin sade halini kurar.
Güncel dağıtımların masaüstlerinden seçim yapmanız lazım.
Debian, Fedora, Manjaro, Linux Mint gibi dağıtımların LXDE, XFCE, Cinnamon masaüstlerini tercih edebilirsiniz. Benim favorim Cinnamon'dur. 3-4GB RAM varsa çok rahat edersiniz.
MX Linux geçen yıldan beri çok popüler.
Antix dağıtımının tüm masaüstleri minimaldir. Sisteminiz zayıfsa öncelikli tercihiniz olabilir.
Kurulumda gelen programları kaldırmak, paket yöneticisinden bir onayınıza bakar. Onu dert etmeye gerek yok.
Ubuntu'nun LXDE masaüstüne sahip dağıtımı Lubuntu'da Libreoffice gelmiyordu hatırladığım kadarıyla.
Senin aradığın gibi bir dağıtım yok, ancak daha güzel bir yol var.
Alttaki bağlantıdan Debian'ın temel kalıbını indir, kurulumu yap, sonra ne istiyorsan kendin kur. Debian ham kalıp
Örneğin şu komutu girdiğinde Xfce'nin sade halini kurar.
Ubuntu ve türevleri bir nebze daha hantal ancak yine de Windows sürümlerinden iyidir.
Genellikle yeni kullanmaya başlayanlar Ubuntu ile başlayıp alışmaya çalışıyor.
Ubuntu ve türevleri bir nebze daha hantal ancak yine de Windows sürümlerinden iyidir.
Genellikle yeni kullanmaya başlayanlar Ubuntu ile başlayıp alışmaya çalışıyor.
Kaldırın o zaman "gereksiz" programları ? terminale tek bir kod girerek, istemediğiniz tüm programları zaten kaldırabiliyorsunuz ? Toplam 15 saniyenizi almaz, hatta konu açarken bile daha fazla zaman harcadınız.