Rehber Linux Dağıtımı Seçme Rehberi

Ben genel olarak EndevourOS + Gnome 49+ öneriyorum. Bayağı kolay olduğu gibi AUR desteği sayesinde Linux'ta yazılım bulma ve yükleme konusunda başınız daha az ağrıyor, işi kolaylaştırıyor.

Ben genel olarak EndeavourOS + GNOME 49+ öneriyorum. Bayağı kolay olduğu gibi AUR desteği sayesinde Linux'ta yazılım bulma ve yükleme konusunda başınız daha az ağrıyor, işi kolaylaştırıyor.

EndeavourOS'nin çok eski bir sürümünü kullanmıştım. Libreofisin Excel uygulamasını kullanırken RAM yetersizliğinden dolayı uygulamayı kapatıyordu. Belki şimdi sorunları çözülmüş olabilir.

Mistik falan değil. Doğru bir kelime, kendi evimde 3 bilgisayarı hem birbirine hem de hepsini tek sunucuya bağlamak için kullandığım tek distro fedoraydı. Açıkçası Ubuntu'nun kendi server işletim sistemi çok zor gelmişti bana. Ama dediğim sunucu işi olanlar için geçerli. KDE arayüzü maalesef cinamon ve Xfce'ya da GNOME'dan bile çok daha fazla sistem kaynakları tüketiyor.
Fedora sıkıntılı bir dağıtım pek sevmem. 2 GB RAM yoksa sistem tüketmesi sizi pek etkilemeyecektir. Genellikle sunucu işiyle uğraşanlar için cümlenize katılmıyorum. Mistik kelime dememin sebebi herkesin dilinde bu cümle olması.

EndeavourOS'nin çok eski bir sürümünü kullanmıştım. Libreofisin Excel uygulamasını kullanırken RAM yetersizliğinden dolayı uygulamayı kapatıyordu. Belki şimdi sorunları çözülmüş olabilir.
LibreOffice ben hiç iyi değil, ondan kaynaklıdır. Ben de eskiden genel olarak LibreOffice kullandığım zaman memnun olmuyordum fazla.

Fedora sıkıntılı bir dağıtım pek sevmem. 2 GB RAM yoksa sistem tüketmesi sizi pek etkilemeyecektir. Genellikle sunucu işiyle uğraşanlar için cümlenize katılmıyorum. Mistik kelime dememin sebebi herkesin dilinde bu cümle olması.
34 yaşındayım linuxla ilk çıktığı günden beri tanışıyorum ve sunucular ile ilgili en iyi distro hep Fedora olmuştur. Herkesin dilinde bu kelime var çünkü adamlar harbiden sunucuları, landaki bilgisayarları birbirine bağlama işini ücretsiz ve çok kolay yapıyorlar yazılımlarında.

34 yaşındayım linuxla ilk çıktığı günden beri tanışıyorum ve sunucular ile ilgili en iyi distro hep Fedora olmuştur. Herkesin dilinde bu kelime var çünkü adamlar harbiden sunucuları, landaki bilgisayarları birbirine bağlama işini ücretsiz ve çok kolay yapıyorlar yazılımlarında.
Hocam sunucu sürümü varsa Fedora'nın olur tabii ama bence Debian'da çok başarılı. Test, deneme ve izole yazılımlar (Docker) sunucusu için de Alpine Linux çok iyidir.

LibreOffice ben hiç iyi değil, ondan kaynaklıdır. Ben de eskiden genel olarak LibreOffice kullandığım zaman memnun olmuyordum fazla.

Aslına bakılırsa Adobe Acrobat Pro tarzında PDF edit ve Excel to PDF, Word to PDF'ya da tersi dönüşümleri kolaylıkla yapabileceğim bir uygulama olsam bugün Windows kullanmam. Ama maalesef sağlam PDF düzenleyici bulamadım daha Linux'ta.

Hocam sunucu sürümü varsa Fedora'nın olur tabii ama bence Debian'da çok başarılı. Test, deneme ve izole yazılımlar (Docker) sunucusu için de Alpine Linux çok iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı