- Makaleler
- 4
Diğerlerine nazaran.Bu nasıl doğru? Bunu doğru işaretlemene tek bir sözüm var: "Bruh".
Diğerlerine nazaran.Bu nasıl doğru? Bunu doğru işaretlemene tek bir sözüm var: "Bruh".
En yanlış 2. madde o. (en yanlışı 7.)Diğerlerine nazaran.
En yanlış 2. madde o. (En yanlışı 7.)
En yanlış 2. madde dediğim 9. madde'nin en kötü 2. madde olmasından bahsediyorum. Bazen komut fazla kullanılır, bazen çok az kullanılır. Bu durum değişebilir. Benim düşüncem alışıyorsun bir süre sonra.Bazı Linux dağıtımlarının hala .deb paketlerini, komutlar ile kuruyoruz en basitinden. Ya da markette uygulama bulamazsak veya bir marketi yoksa ne yapacağız gaipten mi uygulama bekleyeceğiz?
Terminale başvuracağız. Tabi bu Debian kısmı. Diğer tabanlar hakkında bilgim yok.
Evet, hala bazı yazılımlar Linux tabanlı sistemlere çıkmadı ve bu bir sorun. O konu firmaların ayıbı ama.Tek olumsuz yanı
Windows ve Macos işletim sistemleri için yazılan yazılımların Linux işletim sistemi için desteğinin olmaması yani çalışmaması.
Adobe firmasının uygulamaları (After effect, Photoshop), 3dsmax gibi büyük 3boyutlu modelleme yazılımlarının desteğinin olmaması Linux kullanımını kısıtlamakta.
Bilgisayarlarımın birinde Debian diğerinde Ubuntu kullanıyorum. Linux'ın stabil olmadığını söyleyen ya kullanmayı bilmiyordur ya da yanlış dağıtımı kullanmıştır.
Linux kullansam da bazı uygulamalara ihtiyaç duyduğum için sistemimde Windows yüklü olmak zorunda.
Bu konuyu açtım çünkü mantık çerçevesinde konuşuruz sandım. Ama öyle olmadı hemen savunmaya geçildi o savunduğumuz Linuxya da Windows benim ve sizin değil. Temeli bizde değil. Sizin malınız ya da sahibide degilsiniz. Hazır çekirdeğini kullan grafikle süsle oldu sana hazır bir OS.
Maalesef puan, popülarite peşinde değilim. Anladığım şey bir konuda tartışmayı konuşmayı beceremiyorsunuz hakarete varmanızı ne gerek var, 5 yaşındaki çocuk demenize, otostop konusunu farklı mercilere çekmenize gerek yoktu. İnsafsısınız tahammülsüz ve bencilce yazdığınız şeylere katılmıyorum. Boş konu diyorsunuz bir sürü laf ve mesaj yazıyorsunuz ardından demek ki boş değilmiş.
Hele de cahil hiç değilim, ben değerliyim bana değerli nedenlerle gelseniz hak veririm. Karşınızdaki size katılmıyor diye ezici aşağılayıcı şeyler yazmanız çok ayıp. Konuyu tartışalım dedim süründürdünüz hiçbirinize karşı husumetim, öfkem, kinim yok tanımamda sizleri sonuçta aynı milletten aynı kandanız. Size yapılmasını istemediğiniz şeyi neden başkasına yapıyorsunuz. Vicdanınıza hükümünüz mü geçmiyor yoksa? Maalesef bir arkadaşınızı kaybettiniz. Bilin ki haksız olsam da bunu nazikçe söylemenizi beklerdim. Cahillik, çocukluk, hayatın boş konuları benim olsun sizin yolunuz daima açık, aydınlık olsun.
Saygıyla kalın, itmeden, ezmeden ötelemeden, hakaret etmeden, edeplice, ahlaklı olun öyle kalın.
Saygımla.
İsterseniz üyeliğimi silin burada işim olamaz artık.
Hoşça kalın.![]()
Tek olumsuz yanı
Windows ve macOS işletim sistemleri için yazılan yazılımların Linux işletim sistemi için desteğinin olmaması yani çalışmaması.
Adobe firmasının uygulamaları (After Effects, Photoshop), 3DS Max gibi büyük 3boyutlu modelleme yazılımlarının desteğinin olmaması Linux kullanımını kısıtlamakta.
Bilgisayarlarımın birinde Debian diğerinde Ubuntu kullanıyorum. Linux'ın stabil olmadığını söyleyen ya kullanmayı bilmiyordur ya da yanlış dağıtımı kullanmıştır.
Linux kullansam da bazı uygulamalara ihtiyaç duyduğum için sistemimde Windows yüklü olmak zorunda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.