Linux dağıtımını neden kullanmamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelin, anlatayım: Linux dağıtımları neden kullanılmaz?

Topluluk berbat bir halde olduğu için. Elbette aralarda gerçekten yardım etmeye çalışan, bilgili bir kaç arkadaş da olsa da Linux topluluğunun çok büyük bir kısmını "ben daha iyi bilirim" diye gezen ve onun her dediğine katılmanın "evrensel tartışma ekolu" olduğuna inanan, birbiriyle sürekli kavga halinde çoluk çocuk oluşturuyor. Milletin derdi iyi bir üniversite bitirmek, iyi işler yapmak ve para kazanmakken öyle görünüyor ki bu adamların tek derdi "Linux değil, GNU Linux!" yada "systemd çok kötü!" gibi boş konular açmak yada "Ubuntu çöp. Ubuntu kullanan herkes aptaldır." gibi hiçbir aslı ve faydası olmayan, insanları kışkırtmaya yönelik ithamlarda bulunmak gibi görünüyor.

Şimdi soracaksınız ki, bir kaç toksik kullanıcı koskoca bir işletim sistemi ailesini kullanmamaya neden sebep olsun? Çünkü son kullanıcı bir sorunla karşılaştığında bu insanların bulunduğu topluluğa soru yöneltmek zorunda. Son kullanıcı bu muhabbetleri görünce ne düşünüyor biliyor musunuz? Bizim garip olduğumuzu ve bir soru sorarlarsa onları boğazlayacağımızı.

Peki burada sadece son kullanıcı mı etkileniyor? Bu toksik insanlar yüzünden bir şeyler yapmaya ve son kullanıcıyı bu sistemle tanıştırmaya çalışan insanlar artık ne haliniz varsa görün diyor. Neden Linux masaüstünün yılı hiçbir zaman gelmeyecek biliyor musunuz? İşte bu yüzden: Boş işlerle birbirimizin kalbini kırmaktan ve katılmadığımız, yeterince anlamaya çalışmadığımız fikirlerle alay etmekten ortaya hiçbir şey çıkaramıyoruz.

Peki diğer tarafta kimler var? Tam takır organize bir Microsoft ve Apple var. Microsoft insanlara office yazılımlarını nasıl kullanacaklarının detaylı eğitimini veriyor. Böylece insanların kendi yazılımlarına her yıl o kadar para vereceğini kesinleştiriyorlar. Biz bırakın bir eğitim verebilme kapasitemizin olmasını, daha kendi aramızda doğru düzgün yardımlaşamıyoruz. Mutlaka bir kavga çıkıyor. Topluluk birleşmedikçe ve birlikte iş yapmaya kimse yanaşmadıkça son kullanıcı Linux'a elini sürmek istemez. Bu gidişatla sadece kullanıcıların kalitesi ve bilgi birikimi daha da düşecek. Topluluk böyle devam ederse Linux 2050'de de masaüstü işletim sistemi olamaz.

Gen2 (Gentoo) hocaya diss atilmis! ☺️
Kendisini tanımıyorum ama Ubuntu çok kullanılan bir dağıtım. Çok kullanıcı da ilk dağıtım olarak Ubuntu tabanlı kullanıyor. Onlara "Ubuntu kötü" deyince diyor ki: "Tamam o zaman. Sen kötü diyorsan o kötüdür hocam. Peki ne kullanayım?" Sonra adama gidiyorlar, olmayacak bir dağıtımlar öneriyorlar. Var olan dağıtımındaki sorununu çözmenin yolunu muhtemelen biliyorlardı yada uğraşsalar çözdürürlerdi ve adamı daha az uğraştırırlardı. Adam yeni dağıtıma geçince başka sorunlar yaşıyor. Bu sence faydalı mı? Yardım ederken gerçekten "yardım" mı ediyoruz? Yoksa kendi doğrularımızı mı kanıtlamaya çalışıyoruz?

Bu sence faydalı mı? Yardım ederken gerçekten "yardım" mı ediyoruz? Yoksa kendi doğrularımızı mı kanıtlamaya çalışıyoruz?

Bende cogu kisi "Bug'lu, kullanmayin." dedigi icin onermiyordum. Gecen haftalarda Live USB uzerinde denedim, bu davranisimin yanlis oldugunu ogrendim. Bir de sistemden sisteme gore degisebiliyor bu bug olayi. O yuzden net bir sey soylemek dogru olmaz.

Bende cogu kisi "Bug'lu, kullanmayin." dedigi icin onermiyordum. Gecen haftalarda Live USB uzerinde denedim, bu davranisimin yanlis oldugunu ogrendim. Bir de sistemden sisteme gore degisebiliyor bu bug olayi. O yuzden net bir sey soylemek dogru olmaz.
İşin kötü yanı ne biliyor musun? Bu çok iddialı konuşanlar bundan bir kaç yıl sonra farklı bir şey önerip yine aynı fanatiklikte onu savunacaklar. Demek ki tek bir doğru cevap yoktur? "Doğrunun yanında olan" arkadaşa sesleniyorum :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı