Linux demek gizlilik mi demek?

Bak dostum, sen Linux güvenlidir denilince ilk dediğim gibi kavram yanılgısına düşmüşsün. Burada önerdiğimiz ve kullandığımız dağıtımların birçoğu gizliliğe büyük ölçüde önem veriyor. Hata raporu alımı geliştirmeleri için gerekli bir mevzu, sitelerinde ise kayıt olduğun e-posta, ismin, iletişim bilgilerin gibi birçok veriyi tutmak zorundalar. Sonuçta onlar da bir devlete ve onun yasalarına bağlılar, vergi veriyorlar. En başından beri alaycı bir tutumla yanıldığın bir konuyu savundun, amacın Linux'u kötülemek gibi geliyor bana ve birçok kişiye de, sen istediğin işletim sistemini kullanabilirsin kimse sana karışmıyor fakat gelip yanlış yönlendirme yapma en azından bilmediğin bir konu hakkında.

Sadece Zorin OS'u kullanarak genelleme yapmak saçma. Zorin OS bir son kullanıcı dağıtımı, veri toplaması normal böyle bir dağıtımın. Ayrıca her dağıtımın amacı farklı, ZorinOS son kullanıcı uyumluluğu, Kali Linux güvenlik, Tails gizlilik, Debian kararlılık gibi gibi...
Sana hiçbir şekilde şu dağıtım %100 güvenlidir diyemem.
Ama emin ol, tüm Linux dağıtımları Windows'dan güvenlidir.
Ayrıca illa ki Google servislerini de kullanıyorsundur veya sosyal medya hesabın vardır.
Bunlara güveniyorsan Linux'a hayli hayli güvenebilirsin.
Katılıyorum.
Çok var. Görmedim ama kesinlikle var.
Görmediğiniz bir şey hakkında yargı yürütmeniz...

Üslubunuzu düzeltin.

Linux tamamen açık kaynak, okuyabiliyorsanız gidin okuyun. Zorin OS açık kaynak ise onu da gidin okuyun, crash yediği zaman ne olduğunu falan bildirmek için bunu kullanıyorlar, sistemi ilk kez açınca size zaten verileri alalım mı diye soruyor.
Bende niye sormadi güzel kardeşim?
Ayrica ban atarsanız atın.
Gene olsa gene derim.

Şu fotoğraf pek öyle demiyor :

1607932748157.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı