Linux hangi diske kurulmalı?

One Face

Kilopat
Selamünaleyküm. Ben diskimi önceden bölmüştüm. O böldüğüm diski ihtiyaç kadar genişletip mi Linux'u oraya kurayım yoksa birleştirip W10'la beraber mi kurayım?
Bir de ayrı diske kurarsam diğer diske erişebilirim değil mi? Fotoğraflara falan...

Selamünaleyküm. Ben diskimi önceden bölmüştüm. O böldüğüm diski ihtiyaç kadar genişletip mi Linux'u oraya kurayım yoksa birleştirip W10'la beraber mi kurayım?
Bir de ayrı diske kurarsam diğer diske erişebilirim değil mi? Fotoğraflara falan...
Disk derken bölümü kastediyorsanız boş alan bulunan bir tanesinden sistem ihtiyacına gire yaklaşık 70-80 GB ayırıp ona kurabilirsiniz. Bitlocker kurmadıysanız Windows'ta bulunan dosyalara erişebilirsiniz.

SSD bölünmemeli ve Windows ile aynı diske kurma ayrı bir diske kur.
Tek bir SSD'm var ama.
Disk derken bölümü kastediyorsanız boş alan bulunan bir tanesinden sistem ihtiyacına gire yaklaşık 70-80 GB ayırıp ona kurabilirsiniz. Bitlocker kurmadıysanız Windows'ta bulunan dosyalara erişebilirsiniz.
Hocama SSD'yi ikiye böldüm de.
Ekran Görüntüsü (14).png

İstediğinize kurun farketmez.

Daha önce hiç kullanmadım. Benzer özellikler olabilir.

Şu anda bulunan iki bölümden de bir miktar alan alıp bunları tek bir yere toplayacaksınız. Sonra Linux'u oraya kurarsınız.
İkisinden bir miktar alıp Linux'u oraya kuracağım.
Sonra başta olan ikisini birleştireceğim değil mi?

Çökme olabilir mi?
Önceden bu iki diskin birleştirilmesi ile ilgili bir konu açmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı