Hangi Linux dağıtımı kurulmalı?

İşletim sisteminden bekletiniz nedir ve neleri kullanacaksınız? Ne gibi işlerle kullanacaksınız? Oyun oynuyorsanız cihazınızda vulkan desteği var mı yoksa windows oyunlarında DXVK çalışmayacağı için FPS kaybı yaşayacaksınız. Linux Mint gibi dağıtımlarda ne sorunlar yaşadınız belirtirseniz ona göre daha iyi bir öneri yapılabilir. Diğer dağıtımlarda terminal bilgisi daha fazla gerekecek yani genel olarak kullanıcı dostu dağıtımlar ubuntu tabanlı dağıtımlar olduğunu düşünüyorum fakat herhangi bir açıdan bilgi vermediğiniz için yorum yapmak da zorlu oluyor. Biraz bu konularda bilgi verirseniz daha iyi öneri de bulunabilirim.

Linux Mint'e de gerek yok. Ubuntu'ya da gerek yok. "Gereklilik" kavramı yanlış.
Neye göre gereklilik?
Hocam açtığınız konunuzda da yeterince insan ile bence anlattık. Neden kullanılmasının bir yönden mantıksız olduğunu açıkladık. Pardus yerine Debian kurabilir eğer Debian tabanını çok seviyorsanız onu önerin. Pardus'un devlet kurumlarında kullanılması dışında çok bir olayı yok. Oralarda da yok aslında neyse işte buranın anlatılacağı yer burası da değil ve açtığınız konuda anlattık. Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Siz seviyor olabilirsiniz ona sözüm yok ama Mint'de memnun olmayan bir kullanıcı Pardus'da herhalde olacakları tahmin edemiyorum :D

Güzel umarım beğenirsiniz.

Hocam bu manyak bir şey harbi macOS gibi ama ses kartını tanıtmam gerek Wi-Fi kartını otomatik tanıdı ben bootable USB ile kurdum şu an Steam kurmayı deneyeceğim.
IMG_20221021_183321.jpg

Kendiniz zorlamazsan öğrenme süreci yavaş oluyor.

Evet ancak zordan baslamak meraklisini biktirabilir. Yani daha temel terimleri/bilgileri bile bilmeden en zoru kurmaya/kullanmaya calisirsa bikip birakabilir. Agirdan alirsa yavas yavas mantigini da anlar, surekli ustune koyarak kendini gelistirir.
Hayir Slackware tarzi dagitimlari deseniz yine iyi, BSD alakasiz olmus konuyla onu demek istedim. Zaten oyun oynayan birisine "balon" onermek nerede gorulmus..

Linux Mint'e de gerek yok. Ubuntu'ya da gerek yok. "Gereklilik" kavramı yanlış.
Neye göre gereklilik?

Pardus, Mint veya Ubuntu ile karsilastirilacak derecede bir dagitim degil. Okul gibi yerlerde kullanilabilir ancak normal bir kullanici icin vadettigi bir sey yok ortada.
Hani ozel bir amac icin tasarlanmis olsa tamam derim de, gercekten hicbir amaci yok o dagitimin.

Evet ancak zordan baslamak meraklisini biktirabilir. Yani daha temel terimleri/bilgileri bile bilmeden en zoru kurmaya/kullanmaya calisirsa bikip birakabilir. Agirdan alirsa yavas yavas mantigini da anlar, surekli ustune koyarak kendini gelistirir.
Hayir Slackware tarzi dagitimlari deseniz yine iyi, BSD alakasiz olmus konuyla onu demek istedim. Zaten oyun oynayan birisine "balon" onermek nerede gorulmus..

Pardus, Mint veya Ubuntu ile karsilastirilacak derecede bir dagitim degil. Okul gibi yerlerde kullanilabilir ancak normal bir kullanici icin vadettigi bir sey yok ortada.
Hani ozel bir amac icin tasarlanmis olsa tamam derim de, gercekten hicbir amaci yok o dagitimin
Doğru👍

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı