İşletim sisteminden bekletiniz nedir ve neleri kullanacaksınız? Ne gibi işlerle kullanacaksınız? Oyun oynuyorsanız cihazınızda vulkan desteği var mı yoksa windows oyunlarında DXVK çalışmayacağı için FPS kaybı yaşayacaksınız. Linux Mint gibi dağıtımlarda ne sorunlar yaşadınız belirtirseniz ona göre daha iyi bir öneri yapılabilir. Diğer dağıtımlarda terminal bilgisi daha fazla gerekecek yani genel olarak kullanıcı dostu dağıtımlar ubuntu tabanlı dağıtımlar olduğunu düşünüyorum fakat herhangi bir açıdan bilgi vermediğiniz için yorum yapmak da zorlu oluyor. Biraz bu konularda bilgi verirseniz daha iyi öneri de bulunabilirim.

Hocam açtığınız konunuzda da yeterince insan ile bence anlattık. Neden kullanılmasının bir yönden mantıksız olduğunu açıkladık. Pardus yerine Debian kurabilir eğer Debian tabanını çok seviyorsanız onu önerin. Pardus'un devlet kurumlarında kullanılması dışında çok bir olayı yok. Oralarda da yok aslında neyse işte buranın anlatılacağı yer burası da değil ve açtığınız konuda anlattık. Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Siz seviyor olabilirsiniz ona sözüm yok ama Mint'de memnun olmayan bir kullanıcı Pardus'da herhalde olacakları tahmin edemiyorumLinux Mint'e de gerek yok. Ubuntu'ya da gerek yok. "Gereklilik" kavramı yanlış.
Neye göre gereklilik?