Linux İle Tanışma Hikayeniz

Pandemide evde canım sıkılıyordu.Evimde de kullanmadığım eski bir sistem vardı ona mint xfce kurarak tanışmıştım linux'la.
Ben bundan 1 yıl önce Linux ile tanıştığım bilgisayara Linux Mint yüklemiştim. Annem gayet güzel kullanıyordu. Hem kolay hem de eski sistemler için iyi.
 
İlk önce VM üzerinden Kali kullanıyordum, masaüstü ortamı ve komut yazmak hoşuma gitmişti sonra dağıtım tavisyesi konusu açtım her yeni konu gibi bana da Mint önerdiler. Her Dual Boot yapışımda istisnasız Windows'u siliyorum, az çekmedim şu disk işlerinden.

En son Fedora kurmaya çalışıyordum, Windows'u sildiğim için geri dönmek zorunda kalsam da kullandığım 1-2 saatte çok sevdirdi kendini. Sadece Linux kurmak için 80 GB disk almayı düşünüyorum, onu alınca kuracağım 😀.
 
Yıl 2015. Windows 10 çıkmış, ben de her Windows sürümü gibi çok heyecanlıyım. Technical preview çıktığı anda kuruyorum. Kurduğum zaman görmeniz lazım ne kadar kastığını, arayüzü de hiç sevmemiştim. Hızlıca Windows 7 ye geri dönüp alternatif ararken buldum Linux'u. Ubuntu 16.04 ile başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam, Unity'nin arayüzü çok güzel geliyordu. Sonra Unity'i öldürdüklerinde bende Ubuntu'dan nefret etmeye başladım. Oradan buralara kadar geldik 😀.
Eki Görüntüle 984339

Bu da masaüstü düzenim.
Gentoo nasıl bir sistem ? Ben de merak ediyorum. Bu arada güzel başlangıç.
 
Mayıs ayında 4 yıl olacak, Linux'la geçirdiğim zaman.

Dizi izliyordum, izlediğim dizide de Linux sistemlerini kullanıyorlardı. Bende neymiş bunlar diye araştırma yaptım. Uyumadan önce "sabah deneyeyim" dedim. Ondan sonra gerisi geldi zaten. 😁
Mr. Robot mu hocam 😀
 

Yeni konular

Geri
Yukarı