Linux kullanıcıları nasıl bu kadar sabırlı?

Makaleler
4
Abi yok kaç defa denediysem ben Linux kullanmayı beceremiyorum, yani sorun büyük ihtimal bende. Geçen sene PC'ye Linux kurmuştum Mint (bana arada Linux perileri geliyor sanırsam aniden Linux kuruyorum PC'ye) ama yok yine sorunla karşılaşmıştım. Sorunsa şuydu ben monitörlerimden birini dikey kullanıyordum diğerini yatay, dikey kullandığımı dikey olarak ayarladığımda monitör dönüyordu ama çözünürlük sanki yataymış gibi kalıyordu. Bende elle düzeltim ve bam, sistem siyah ekranda kaldı ne kadar forum okuduysam ne kadar çözüm denediysem(o zamanlar en az 10 tane çözüm denemişimdir) olmadı. Ben de Windows'a geri döndüm.

Linux'ün ciğerini bilen bir arkadaşım vardı üniversite de, sıfır MS-DOS gibi bir Linux bulup onun içine sudo komutlarıyla kendi istediği arayüzü ve uygulama paketlerini vs. kendi kurabiliyordu artık bende onu hep izliyordum. Dedim gel benim neyi beceremediğimi bana anlat belki sen anlarsın. Ne yaptıysam aynılarını yaptım, o da yaptıklarımı onaylıyor ve yine kesin bir sorun çıkıyor. Yine forumlara vs. çözüm bakıyoruz her şeyin çözümü oluyor ben oluşturduğum sorunlar hariç, o bile bana gerçekten sen Linux kullanma diyor.

Merak ediyorum, Linux kullanan arkadaşlar bu kadar soruna vs. nasıl dayandınız siz?

Sorunu söyle çözmeye çalışalım.

Android'i saymazsak sanırım kullandığım Linux cihazların nerdeyse hiçbirinin görüntü çıkışı yok. Sanırım bu konu pek benlik değil. :D

Sorunu söyle çözmeye çalışalım.

Yok hocam bu sene daha periler gelmedi yazın sonuna doğru geliyorlar. Benim Linux perilerim gelsin 750 forum gezip 25 tane çözüm deneyip, en son bu foruma yazacağım, bu forumdakiler de bana o çözümleri bir daha atacaklar. Bende başlarım bu işletim sistemine diyerek Windows'a döneceğim. İşin iyi tarafı her yüklediğimde bir önceki sıkıntıyı güncelleme ile halletmiş oluyorlar bu gidişle 10 yıla benim kullanabileceğim hali alır:D

İşin eğlencesi orada zaten. Deneye deneye öğrenmek gerek.

Ya insanın da o zoruna gidiyor Windows'ta 15 saniye içinde çözeceğim derdi 1 hafta debelenip çözemiyorum ya.

Bu makine hocam, driver vs. bulamadık en son geri Android yükleyip PSP tarzı bir arayüzle taşınabilir PS1'e dönüştürdüm.

Linux'a geçtikten sonra bir daha Windows'a geçemediğimiz için rehin durumuna düşüyoruz hocam. (!)
Şaka bir yana eğlencesi orda be hocam. Ben bir dağıtımda sorunla karşılaştığımda çözüm bulmak yerine dağıtımımı değiştiriyordum belki sizde öyle yapabilirsiniz. Doğru düzgün bir dağıtım bulup düzeninizi oturtturduktan sonra bir daha Windows'un yüzüne bakmıyorsunuz. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı