Linux neden bu kadar öneriliyor?

Linux'u önermemiz felsefi sebeplere dayanıyor. İnsanların verilerinin toplanması, gizliliğin ihlal edilmesi, ücretini ödediği bir yazılım üzerinde düzenleme ve değiştirme hakkına sahip olamaması vb.

Bunları önemsemeyen birisi için GNU/Linux veya BSD gibi sistemleri kullanmanın bir olayı yok.

Linux'un neresi iyi onu söyler misiniz? Bir de kötü yanlarını.

Herhangi bir dağıtımı kur dene, çok karışık ve zor olmayan bir dolu dağıtım var. Sorunun cevabını büyük ihtimalle kendin bulacaksın.

Linux'un serüveninde önemli bir yapıtaşı olan GNU'yu incele, sana mantıklı geliyorsa ve his olarak özünde bir karşılığı varsa; bir tercih nedenin olabilir. GNU İşletim Sistemi ve Özgür Yazılım Hareketi

Aksi halde ne kadar yazsak çizsek boş olacak.

Linux'un neresi iyi onu söyler misiniz? Bir de kötü yanlarını.
Linux evreni guzel, yeni bir dunyaya adim atmak gibi. Stabilite, performans ve guvenlik gibi avantajlari var. Kotu yanlari hardware ve software desteginin genellikle gecikmeli takip etmesi, kullanmanin zor olmasi ve desteginin az olmasi sanirim.

Aklıma şu geldi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası isteyen istediği OS'u, dağıtımı kullanabilir. Sosyal'de bu konunun üzerine neden bu kadar düşülüyor anlamıyorum. :)

Laptop ve masaüstü bilgisayarlarımda Ubuntu bulunuyor. İkisine de basit tema özelleştirmeleri yaptım. Laptoptaki özellikle otonom sistemlerle uğraştığım için "GCS" işlevi görüyor. İçinde çeşitli yazılımlar var.

Bir Linux patlamasıdır gidiyor. macOS kurması kolay olsa o da böyle olurdu bence. Çünkü alışılan Windows'un dışında başka bir OS'a geçmek, farklı bir deneyim olduğundan cazip geliyor sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı