Linux kullanımı kolay mı?

Usta yapma kanser olursun. Usta deneme bak vallahi kanser olursun usta.
Çok yaklaştım inanıyorum olacak!.. 🤣

Screenshot_20210912_175956.png

LoL açmıyor diye biliyorum.

Windows: LoL açar.
Linux: Açmaz.

Linux kazandı.

LoL açar, biraz zahmetli ama mümkün.
Oyun için deneyecekseniz Proton'da Gold tier altında oyunları düzgün çalıştıramayacağınızı söylemem gerek.

Bu olay kullanılan distroya ve biraz şansa bağlı. Yani çalışma garantisi yok, fakat oynadığım çoğu oyun Bronze ve Silver tier olmasına rağmen yağ gibi akıyor.

Merhabalar, mevcut sistemimde Windows 10 Pro kullanıyorum ve sisteme ağır geliyor. Linux'u daha önce hiç kullanmadım. Sizce kullanmalı mıyım? Yeni şeyler öğrenmeyi çok severim bu arada. Duyduğuma göre Linux'ta kod yazarak çalıştırıyormuşuz ve bir sürü farklı sürümü var. Hangisini önerirsiniz? Sistemim:
  • i7 720 QM 1.60GHz
  • 8 GB 1333 MHz RAM
  • GTS 250M 1 GB ekran kartı
Çok oyun oynarım bu arada (LoL, CS:GO vs.).
Beni Linux ilk başlarda baya zorladı ama ondan sonra Windows'ta erişemediğim çoğu özelliğe kavuştum. Bash scriptleri, fish shell, paket yöneticileri....
Kurduktan sonraki 3. salise :

"800K VaR MiD SalL AnnEne HükÜm WeRirM oCcC"

"ÜF reiZ bak Simd1 Şunları çıkıyon üFf varya teq atıyorsun rakip kuduruo sj"

Gibi cümleler kurabilirsiniz. 6 Yıldır oynarım hiç kurmuşluğum yok.
Yurt dışı serverler nasıldır bilmem ama LoL'ü oynadığım 1 ay boyunca şunu öğrendim. Kitlesi toksik. Zaten sarmayınca bıraktım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı