Linux kullanmak için tavsiye

kyujin

Decipat
Linux'un birçok avantajından haberdar birisi olarak Linux'u bir süredir kullanan ve sıkıntı çekmeyen arkadaşlardan bazı konularda tavsiye isteyeceğim.

Linux kullanmaya Mint dağıtımından başladım ancak program yükleyip - silmede, Gold oyunlarda Proton kullanarak yine de iyi performans alamama, terminal kullanımına alışamama gibi sıkıntılarla karşılaştım. (Terminal kullanımı alışkanlıkla alakalı olsa da çok fazla komut ve sürekli aklında olması uzun bir kullanım süresi istiyor açıkçası.)

Sorulara gelecek olursak:

Linux'un nimetlerinden daha iyi yararlanmak için Linux kullanmayı daha rahat nasıl öğrenebilirim? Linux'u bırakma taraftarı değilim ve gayet beğendim ama alışması ve öğrenmesi sanki bitmeyecek gibi duruyor. Windows ile Dual Boot şeklinde kullanıp bir süre sonra tamamiyle geçmek daha rahat ve mantıklı olur mu? Sadece terminal için demiyorum genel arayüz kullanımı ve Linux'u tanıma olarak.

Daha rahat oyun nasıl oynanılabilir? Proton dışında Linux için ayarlamalar nasıl olmalı?

Hem mahremiyet hem hafiflik ve rahatlık açısından Custom ISO mantıklı olur mu? Oyunlarda da Proton ile kullanmama rağmen pek optimize oynanmıyor. (Online olduğu için de olabilir. Bunun sebebini de yazarsanız sevinirim.)

Linux için kaynak da önerebilirsiniz. Dediğim gibi bırakma taraftarı değilim ama kullanıcı olarak zorlanıyorum.

@EldrithcWraith @The Shorekeeper
Benim önerim Fedora'ya da Arch tabanlı bir dağtım kullanman. Alışması uzun sürmüyor sadece dikkatli bir şekilde yapman lazım her şeyi sorunun olursa konu açarsın zaten Arch'ın kendi forumu var oradan bakabilirsin.
Arch'da oyun için kullanacaksan sana atacağım rehberdeki ayarları yapabilirsin.

Hem mahremiyet hem hafiflik ve rahatlık açısından Custom ISO mantıklı olur mu? Oyunlarda da Proton ile kullanmama rağmen pek optimize oynanmıyor. (Online olduğu için de olabilir. Bunun sebebini de yazarsanız sevinirim.)
Bazı oyunlar, oyun motoru gereğince linuxta çalışması için çok uğraş gerektiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CS:GO gibi basit bir oyunda bile optimizasyon sıkıntıları oluyor kaldı ki oyun motoru da yeni değil. Uzun süredir piyasada var olan bir oyunu oynamak bu kadar zor olmamalı.

Bu rehberdeki ayarları yaparsan oyun performansın artar Arch kurulumu da var içinde.

@EldrithcWraith @The Shorekeeper
Benim önerim Fedora'ya da Arch tabanlı bir dağtım kullanman. Alışması uzun sürmüyor sadece dikkatli bir şekilde yapman lazım her şeyi sorunun olursa konu açarsın zaten Arch'ın kendi forumu var oradan bakabilirsin.
Arch'da oyun için kullanacaksan sana atacağım rehberdeki ayarları yapabilirsin.
Arch çok fazla sıkıntı çıkarabiliyor diye görmüştüm sürekli uğraşmak istemem. Dediğim gibi sadece oyun oynamak değil amacım hedefim ama bu konuda da sıkıntı çekmek istemem.

Başlangıç için Mint XFCE daha basit diye kurulumunu yapmıştım ama Arch da deneyebilirim neden olmasın. Teknik sorunlarla çok fazla uğraşmak istemiyorum.

Arch çok fazla sıkıntı çıkarabiliyor diye görmüştüm sürekli uğraşmak istemem. Dediğim gibi sadece oyun oynamak değil amacım hedefim ama bu konuda da sıkıntı çekmek istemem.

Başlangıç için Mint Xfce daha basit diye kurulumunu yapmıştım ama Arch da deneyebilirim neden olmasın. Dediğim gibi teknik sorunlarla çok fazla uğraşmak istemiyorum.

Kullanacaksan GNOME kullanmanı önermem çünkü şu an çok bozuk çalışıyor. Xfce4 ile yüksek performans alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı