Linux kullanmak mantıklı mı?

cansf0121

Decapat
Sistemim:
RTX 4060 Ti.
i5 14400F.
Samsung 990 EVO 1TB.
16 GB RAM.

Windows'un RAM tüketiminden bıktığım için Linux'a geçmeye karar verdim ama ne kadar mantıklı emin değilim. Genelde Fortnite ve Minecraft oynuyorum, ayrıca hikayeli oyunlarda da oldukça vakit geçiriyorum.

Linux oyun konusunda ne kadar sorun çıkarır? Başlangıç için arayüzü kolay ve basit bir dağıtım öneriniz var mı?

Linux kullanmadan önce bilmem gereken bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows LTSC kurup yanına Fedora 43 ile dualboot öneririm. Fedora'dan memnun kalırsanız Windows'u silersiniz. Kalmazsanız LTSC fazla RAM kullanmıyor.

Fortnite Linux'ta calismiyor. Ona karsin Minecraft cok daha iyi bir sekilde calisiyor Windows'takinden.
Hocam peki Steam’deki her oyun oynanır mı? Arada arkadaşlarla Overwatch falan oynuyoruz. Ben şu an God of War 2018’i tekrar oynamaya başladım, bir problem yaratır mı?

Hayır, istediğin zaman diğer işletim sistemine geçiyorsun herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Hem Kali hem Windows Dual boot kullanan biri olarak aksine çok daha hoşuma gidiyor.
Hocam peki 1Tb depolamada çok sorun yaratır mı nasıl paylaştırmam gerekir.

Hocam peki Steam'deki her oyun oynanır mı? Arada arkadaşlarla Overwatch falan oynuyoruz. Ben şu an God of War 2018'i tekrar oynamaya başladım, bir problem yaratır mı?

Hocam peki 1TB depolamada çok sorun yaratır mı nasıl paylaştırmam gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki adımlarla yapabilirsin.

Hocam biraz daha oyun ve günlük kullanım odaklı düşünüyorum Kali başlangıç için zor olmaz mı? Gemini Linux Mint önerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı