Linux kullanmak mantıklı mı?

Peki hocam bu uyumlulukta bir sorun çıkarır mı yani örnek veriyorum hem Linux'ta hem de Windows'ta açılan bir oyun var bu oyun NTFS içerisindeyken ben bu oyunu iki farklı sistemde açabilir miyim?

Evet açabilirsin, ama oyun NTFS kullanan diskte duracaksa Linux tarafından iyi bir şey bekleme. Linux kullanırken oyundan verim almak istiyorsan ext4 veya Btrfs kullanmak zorundasın. Oyun oynanacaksa ya dualboot kullanılsın ya da sadece Windows. Linux tarafında oyunlar her ne kadar iyileşse de son kullanıcı için hâlâ iyi bir durumda değil.

Peki hocam bu uyumlulukta bir sorun çıkarır mı yani örnek veriyorum hem Linux'ta hem de Windows'ta açılan bir oyun var bu oyun NTFS içerisindeyken ben bu oyunu iki farklı sistemde açabilir miyim?
Açabilirsiniz hocam, NTFS zaten Windows'un kendi dosya sistemi, siz bir diske Windows kurduğunuz zaman Windows o diski NTFS olarak biçimlendiriyor zaten. @521431 hocamın dediklerine ek olarak yazdım bunu, verim almak için yine EXT4 veya BTRFS kullanmak zorundasınız yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı