Linux kullanmayı nasıl öğrendiniz?

Soldier Medic

Decapat
Daha fazla  
Linux'u ilk nereden keşfettiniz? Nasıl kullanmayı öğrendiniz? Bir forum, rehber, kitap, YouTube kanalından izleyerek mi öğrendiniz?

YouTube kanalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux'u ilk nereden keşfettiniz?
Okulda akıllı tahtada görerek keşfettim ve evde bilgisayarıma kurdum.

Nasıl kullanmayı öğrendiniz?
Hata yaşaya yaşaya. Öğrenmek için kendini kasmaya gerek yok. Bir özelliği öğrenmek ne zaman gerekirse o zaman araştırırsın. Bir hatayı ne zaman yaşarsan o zaman çözümünü ararsın. Gereksiz bilgi veya gereksiz hata çözme yöntemi öğrenmeyi saçma buluyorum.

Mr Robot dizisinde kullanılan Kali Linux ile bu dünyaya girdim. Çoğunlukla Debian tabanlı dağıtımlar kullandım o yüzden de temel komutlar dışında tüm öğrenimim kullanımımla oldu. Kısaca deneyimleyerek öğrendim.

Temel Linux komutları.

Nereden keşfettim hatırlamıyorum ama ChatGPT sayesinde kullanmayı ogrendim. Kurulum sürecinden tut kurulum sonrası kullandığım programlara kadar yardımcım oldu.

Zaten Windows kullanan adam için Linux kullanmak çok kolay gelecektir.

Linux Mint kullanmaya başlarsanız Linux işleyişini çözer ve Windows arayüzüne nazaran yabancılık çekmezsiniz.

Sonra diğer dağıtımları deneyerek daha da derinlemesine anlarsınız. Hem formatı da Windows'tan oldukça kolaydır anlaşılırdır.

Nasıl öğrendim derken meraktan tabii.

Linux'u ilk nereden keşfettiniz? Nasıl kullanmayı öğrendiniz? Bir forum, rehber, kitap, YouTube kanalından izleyerek mi öğrendiniz?

Kullanarak. Şaka yapmaya çalıştığım için söylemiyorum. Gerçekten hiçbir şey bilmeden kurdum ve öyle öğrenmeye başladım. Kitap defterle öğrenilecek şey değil.

2023 sonu 2024 başı olması lazım. İnternette görünce merak edip Linux Mint Cinnamon'ı i5-7200U laptopumun HDD'sine kurmuştum. HDD kaynaklı yavaştı ancak surf için onu kullanıyordum. Kurması benim için kolay oldu, önceden de Windows kurmayı bilen birisi olarak Rufus kullanarak kurmuştum. Sadece surf yaptığımdan en fazla 2-3 uygulama kurmuşumdur ve o dönemki cahilliğimden ötürü terminalden sudo apt ile kurmuştum internetten bakarak. Ama yanlış da hatırlıyor olabilirim, GUI ile mağazadan kurmuş olma ihtimalim de var. 2024 yaz-sonbahar gibi yeni bilgisayarımda sırasıyla Zorin OS, EndeavourOS, Saf Arch, Pardus, Linux Mint, OpenSUSE ve RebornOS diye devam ettim. Artık çoğu temel şeyi biliyorum, BF1 ve GTA Online olmasa komple geçeceğim ancak sırf bu iki oyundan ötürü dualboot'ta takılı kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…