Linux kullanmayı nasıl öğrendiniz?

Soldier Medic

Decapat
Daha fazla  
Linux'u ilk nereden keşfettiniz? Nasıl kullanmayı öğrendiniz? Bir forum, rehber, kitap, YouTube kanalından izleyerek mi öğrendiniz?

Bu tarz PDF'ler ve evin derinliklerinde bulduğum Pusula yayınlarına ait bilgisayar kitapları ile tanıdım sanırım ilk bașta. Bana W2K kitapları gibi karışık geldigi için önemsememiștim o dönemler açıkçası. Sonra erken dönem bazı dağıtımları deneyince sevmiştim.

Ne Windows ne MacOS ne de Linux kullanmayı biliyorum. Körü körüne kullanıyorum işte.

Linux'u ilk nereden keşfettiniz? Nasıl kullanmayı öğrendiniz? Bir forum, rehber, kitap, YouTube kanalından izleyerek mi öğrendiniz?

Yusuf İpek'ten gördüm ve hâlâ distro deniyorum öğrenmiş sayılmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Raspberry Pi ile öğrendim. Sonra bilgisayara kurma kararı aldım. Hala daha öğreniyorum.

İlk stajımı yaptığım şirkette Linux kullanmak zorunluydu. 'Zorunlu' olunca seve seve öğreniyor insan.

Hata aldıkça internetten araştıra araştıra geliştim, herkes gibi.

Kullanarak. Şaka yapmaya çalıştığım için söylemiyorum. Gerçekten hiçbir şey bilmeden kurdum ve öyle öğrenmeye başladım. Kitap defterle öğrenilecek şey değil.

Kesinlikle, ben de bildiğimi iddia etmiyorum ama yaklaşık 1 yıldır Linux kullanıyorum ve elimden geldiğince her olayda araştırma yapıyorum ve eğer sorun yaşarsam mutlaka kendim düzeltmeye çalışıyorum. Bence böyle yaparak sende öğrenebilirsin.

Ben hala kullanmayı öğrenemedim.

Maalesef iş dünyasında ihtiyaç duyulan yazılımlar Windows olması sebebi ile, günlük olarak meccuren.

Ama Linux zaten Next Next ile çok kolay kuruluyor. Hata olduğunda veya ilgili bir sorunu öncelikle web - YouTube'da arıyorum. Olmadığında veya bulduklarımı anlamadığımda forumlardan yardım istiyorum.

OS olarak çok fazla bir şeyleri araştırıp da kullanılması gereken bir yapısı kalmadı gibi.
Ben ilk Linux ile tanıştığım zamanlarda, install aşaması bile oldukça zahmetli idi. Şimdi Windows'tan çok daha kolay kurulumu.

Linux için, kurulum öncesi ve kurulum aşamasındaki en zor olan şey: Kullanmak istediğin masaüstünü seçmek ve kurulum sonrasında o masaüstünün görselliğini sürekli değiştirme arzusunu yenebilmek.
Bu forumda o konuda çok gıcık olduğum arkadaşlar bulunuyor. Her masaüstü paylaşımlarında... "keşkeeee benim olsaa..." sözleri aklımdan geçiyor.

Ogrendim cok iddiali geliyor ama yolumu buluyorum. Isletim sistemleri dersinde tanistim, sonra da tum muhendislik ekibinin Linux kullandigi bir kac projede calisarak pratik edindim.

Simdi de kendi sunucularim hep Linux, CLI olarak cok kullansam da DE olarak pek denk gelmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…