Linux kurduktan sonra ne yapılmalı?

Gorkem461

Kilopat
Arkadaşlar OpenSUSE tumble weed kurdum ekran geldi, şimdi ne yapmam gerek, driver mı kurmalıyım?

Kurulum kolay, bence kendiniz okuya okuya yapabilirsiniz ama isterseniz youtube'da da kurulum videoları var.

Son düzenleme:
İfadeler: 900
Arkadaşlar OpenSUSE tumble weed kurdum ekran geldi, şimdi ne yapmam gerek, driver mı kurmalıyım?

Bu videolar belki işini görür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam opesuse sitesinden hiçbir Driver indiremiyorum adam tıklayıp kuruyor ben tıklayınca bu ekran geliyor.

1- flathub deposunu kaldırıp kullanıcı olarak geri kurmak.
Flathub yüklü gelir ama bunu yaparsanız şifre sormadan flathub uygulamalarını kurabilirsiniz
sudo flatpak remote-delete flathub > flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo.

2- eğer Firefox kullanıyor isen sistemde yüklü gelen Firefox yerine flathubdan kuracağın Firefox ve VLC ikilisi ile tarayıcıda açacağın videoları sorunsuz izleyebilirsin. genel olarak tarayıcıları bu şekilde kurabilirsin.
Eğer birinci adımı yaptıysan keşfetten aratarak rahatça kurabilirsin. Tek yapman gereken kura basmadan önce Flathub'ı seçmen
Ardından sistemde yüklü gelen Firefox ve VLC'yi silersin

Bir Reddit konusunda bunu bulmuştum:

Adding org.freedesktop.ScreenSaver under session bus > talks for the Firefox flatpak in flatseal seemed to solve this for me.

Ayarlarda flatpak izinlerine girip şu şekilde ekleyeceksin.
Gelişmiş izinleri genişlet ve altından session bus altıan bunu ekle

Sanrım NVIDIA sürücülerini kuracaksın buraya bakabilirsin.
Yastı aç yazılım veri havuzlarına gir sol altta ekle var orada topluluk depoları ya da community repositories olacak onun içinde NVIDIA için olanı seç sonra tamam deyip yazılım veri havuzlarından çık.
yast>yazılım veri havuzları>ekle>topluluk depoları/community repositories>nvıdıa

Sonra yazılım yönetimine gireceksin görünümden repositoriesi seç NVIDIA bölümüne bak muhtemelen kurulum için seçilmiş olacaklar seçilmişler ise birkaç lisansı kabul etmeni isteycek kabul et ve kur.
Seçilmediler ise kendin kurmak için seçebilirsin.

Aklıma yapabileceğin başka birşey gelmiyor ihtiyacın olan uygulamaları kurabilirsin.

Hocam attığınız kodları tek tek yapıştırdım ama hiçbir şey yüklemedi.

NVIDIA sürücüsünüde dediğiniz gibi yükledim ama hala AMD grafik birimi görünüyor.

Hocam attığınız kodları tek tek yapıştırdım ama hiçbir şey yüklemedi.

Evet komutlar bir şey yüklemiyor flathub deposunu kullanıcı olarak eklemek içindi.
flatpak remotes yazdığınız zaman şu çıktıyıa almalısınız:

NVIDIA sürücüsünüde dediğiniz gibi yükledim ama hala AMD grafik birimi görünüyor.

Laptop kullanıyorsanız normal bende de öyle.
MUX switch var bunun için. BIOS'tan seçebiliyorsanız NVIDIA kartını seçerseniz NVIDIA olarak gözükür.
Mux switch her laptopta bulunmuyor olabilir.

Son düzenleme:

Hocam attığınız koduda yapıştırdım bulunamadı diyor.

MUX var ekran kartını Armoury Crate uygulamasından açıp kapatıyordum burada benzeri bir uygulama yok mu?

Hocam artığınız koduda yapıştırdım bulınamadı diyor.

2. komutu eksik vermişim --user eklemem lazımdı.
flatpak remote-add --user --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

MUX var ekran kartını Armoury Crate uygulamasından açıp kapatıyordum burada benzeri bir uygulama yok mu?

ASUS için bilmiyorum. Kendi cihazımın uygulamasında yapabildiklerimi BIOS üzerinden halledebiliyorum belki benzer durum olabilir.

Ayrıca çok önemli olmayabilir amdgpu Wayland ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor ben laptoplardaki çift ekran kartını masaüstü sistemlerdeki tek ekran kartına karşı bir avantaj olarak görüyorum.

Eğer inxi -G yazdığınızda driver bölümünde NVIDIA yazıyor ise sorun yok sürücünüz kurulu.
inxi komutu bulunamadı hatası alırsan sudo zypper in inxi ile kurabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…