Windows 10 1511 sürümü kurulu cihazımda. Linux Mint ile dualboot yapmak istiyorum fakat Windows'un yanına kur gibi bir seçenek çıkmadı. Nasıl dualboot yapabilirim? @OzgunP
Legacy eski bios hocam.Bilgisayarınızda UEFİ ve LEGACY seçenekleri mevcut mu?
O zaman linux minti usb den canlı olarak çalıştırın. Masaüstünde şimdi kur seçeneği çıkacaktır. Tıklayın. Size HDD den kaç GB LİNUX kaç GB WİNDOWS olsun diye soracaktır ordan bölümleme yapın. Takıldığınız bir yer olursa yardımcı olabilirim.Legacy eski bios hocam.
Windows'un yanına kur gibi bir seçenek çıkmadı.
sudo parted -l
	Hocam peki benim bir sorum olacak, ben de windows yanına dual boot yapmak istiyorum herhangi bir performans kaybı yaşarmıyım? Uzun uğraşlar sonucu bu hıza ulaşabildim o sebeple soruyorum.Diskler sata kipinde olmayınca, bazen böyle olabiliyor. Bir kontrol et bakalım.
Bir de Windows'u shift tuşuna basarak tam olarak kapatmayı denersin, Windows hibernitesinden de etkilenmiş olabilir.
Diğer bir olasılık, MBR kısıtına denk gelmiş olabilirsiniz.
Anladım, teşekkür ederim.Soruyu dual boot açısından ele alıyorum; bu şekilde kurulum Windows tarafını etkilemez. İki işletim sistemi farklı disk bölümlerinde çalışacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.