Linux Mint Dual boot nasıl yapılır?

Hocam o bahsettiğiniz diskten 50 GB alan ayırdım. O ayırdığın yere bir şey yapamıyorum. İzmir kartalın dediğini deneyeceğim.

Ne anlattığınız tam olarak belli olmuyor.
Hem disk gözükmüyor diyorsunuz hem de o diske işlem yapılmıyor diyorsunuz.
Hangisi?

50 GB Alan içinden;

512M Boot kısmı, "/boot" eğer sistem UEFI ise "/boot/efi" ve dosya sistemi "FAT32"
Swap alanını RAM miktarınız 8 GB altındaysa oluşturun, dosya sistemi "linuxswap"
Root alanı da kalan kısım. "/" dosya sistemi "ext4"

Ne anlattığınız tam olarak belli olmuyor.
Hem disk gözükmüyor diyorsunuz hem de o diske işlem yapılmıyor diyorsunuz.
Hangisi?

50 GB Alan içinden;

512M Boot kısmı, "/boot" eğer sistem UEFI ise "/boot/efi" ve dosya sistemi "FAT32"
Swap alanını RAM miktarınız 8 GB altındaysa oluşturun, dosya sistemi "linuxswap"
Root alanı da kalan kısım. "/" dosya sistemi "ext4"
Demek istediğim disk gözüküyor. Ama + tuşuna tıklayamıyorum. Sağ tıklarsam ext4 olarak biçimlendirirsem çözülür mü? Birazdan deneyeceğim.
@The Shorekeeper.

Demek istediğim disk gözüküyor. Ama + tuşuna tıklayamıyorum. Sağ tıklarsam ext4 olarak biçimlendirirsem çözülür mü? Birazdan deneyeceğim.

Daha net bir ekran görüntüsü atarsanız yardımcı olabilirim.

O 50 GB alan seçili iken değiştir dediğinizde ne oluyor?

Hiçbir şey. Galiba ext4 biçiminde biçimlendirmeliyim. + tuşu da çalışmıyor o disk seçili iken.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki adımlardan değişik olan tek şey alanı ayırdığınız diski seçip videodaki işlemleri uygulamak.

Ayrıca diskin tamamını ext4 olarak biçimlendirirseniz boot kısmını oluşturamazsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki adımlardan değişik olan tek şey alanı ayırdığınız diski seçip videodaki işlemleri uygulamak.

Ayrıca diskin tamamını ext4 olarak biçimlendirirseniz boot kısmını oluşturamazsınız.

Hocam her şeyi baştan o videoya göre yapacağım.
Hocam 100GB ayıracağım bu sefer. Ayırdığım 50GB'yi nasıl birleştirebilirim?
@The Shorekeeper.

Son düzenleme:

Hocam 100GB ayıracağım bu sefer. Ayırdığım 50GB'yi nasıl birleştirebilirim?
@The Shorekeeper.

50 GB alanı önce ayırdığınız disk ile birleştirin. Daha sonra 100 GB alan ayırın.

X diskinden 50 GB ayırdınız. Bu 50 GB alanı X diskine tekrar ekleyip ardından 100 GB alan ayırın.

Windows üzerinden disk yönetimi ile yapabilirsiniz.
Burada ne yapmalıyım?
Screenshot_3.png

@The Shorekeeper.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı