Rehber Linux Mint kurmak için kurulum USB'si nasıl hazırlanır?

Linux mint Cinnamon 20.03 kullanıyorum, destekleme süresi bitiyor ve ben de son versiyonunu kurmak istedim. Ancak kurulum USB'si nasıl hazırlanır bilmiyordum. Farklı sitelerde epey bir araştırma yaptıktan sonra kurcalarken programsız kolay bir yolunu keşfettim, belki biliyorsunuzdur ama bilmeyenler olması ihtimalinden dolayı sizlerle de paylaşmak istedim.

Linux Mint kurulum USB hazırlama.
  1. Sitesinden Linux Mint'i indir. İndirilen dosya ISO dosyası oluyor.
  2. Dosyayı masaüstü ya da başka bir yere kaydedin.
  3. USB'yi bilgisayara takın.
  4. USB 16 GB ve üzeri olsun.
  5. USB boş olmalı, gerekirse formatlayın.
  6. ISO dosyasına sağ tıklayın
  7. Boot edilebilir USB bellek hazırlayı tıklayın.
  8. Çıkan pencerede aygıt bölüme taktığınız boş USB'yi seçin.
  9. Altta bulunan yaz yazan yeri tıklayın.
  10. Bitti
linux USB .png

Bunu uygulamalı olarak videolaştırdım, bağlantıyı paylaşıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kurulum ekranında yapabilirsiniz.
-Kurulum türü: Diskin tamamını sil ve Mint yükle seçeneği yerine başka bir şey seçeneğini seçeceksiniz.
-Tüm mevcut birimleri sileceksiniz. Dikkat, bu aşama tüm verilerinizi silecek.
-EFI, swap, ve 2 adet ext4 alanı oluşturmanız gerekiyor. EFI için 512MB yeter, swap için de RAM miktarınız kadar koymanız yeter sanırım, ext4 ise birini 50GB diğerini kalan alan ne kadar ise o kadar seçersiniz. UEFI sistemler için geçerli bu arada bu anlattığım. Çok detaylı anlatamıyorum birebir kurulum ekranı karşımda olmadığından ama kabaca fikir edinmeniz için söylüyorum. Daha detaylı araştırmanızı öneriyorum. Kurulum sonrası bölmek de mümkün sanırım ama nasıl yapılıyor bilgim yok.
Çok teşekkür ediyorum. Bu kadarı bile yeterli başlangıç için, devamını araştırırım.

Hocam kurulum ekranında yapabilirsiniz.
-Kurulum türü: Diskin tamamını sil ve Mint yükle seçeneği yerine başka bir şey seçeneğini seçeceksiniz.
-Tüm mevcut birimleri sileceksiniz. Dikkat, bu aşama tüm verilerinizi silecek.
-EFI, swap, ve 2 adet ext4 alanı oluşturmanız gerekiyor. EFI için 512MB yeter, swap için de RAM miktarınız kadar koymanız yeter sanırım, ext4 ise birini 50GB diğerini kalan alan ne kadar ise o kadar seçersiniz. UEFI sistemler için geçerli bu arada bu anlattığım. Çok detaylı anlatamıyorum birebir kurulum ekranı karşımda olmadığından ama kabaca fikir edinmeniz için söylüyorum. Daha detaylı araştırmanızı öneriyorum. Kurulum sonrası bölmek de mümkün sanırım ama nasıl yapılıyor bilgim yok.
Teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı