Linux Mint pişmanlıktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KDE Plasma

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gerek yok.
Meslek
Öğrenci
Merhaba dostlar, ben önceden Linux Mint yüklemiştim ve indirdikten sonra kullanmaya başladım ve biraz Linux Mint işletim sistemini gezinmeye başladım ve kendim yeni şeyler öğrenmek için kurmuştum. Sonra ses kontrolünü yapmıştım ama... Ses sürücüsü yokmuş ben de Google'dan araştırdım formlardan bile araştırdım. Hepsi olmadı ben de artık bunu sıfırlamak istiyordum ve anladım ki pişman oldum ve artık bir daha Linux Mint kurmuyacağımı söz vermiştim. Ve ben nasıl sıfırlayacağımı bilmiyordum. Windows'ta sıfırlamak kolay ama Linux Mint tarafına geldiğimizde olay bayağı bir büyüyor ayarlara girip sıfırla yazdım hiçbir şey bilmiyordum ve ondan sonra teknik servise götürdüm bilgisayarımı. Sonunda o lanet olası Linux Mint'ten kurtulmuş oldum. Ve bu da böyle anımdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventoy, WOEUSB, BalenaEtcher, Mint Image Writer, KDE ISO Image Writer, SUSE Imagewriter...

İmkanlar içinde imkansızlık yaratmışsınız hocam. Herkes bilir demiyorum ama araştırarak bulabileceğiniz şeyler. Hiç olmazsa Sosyal'de konu açardınız yardımcı olunurdu. Servise göndererek gereksiz uğraş harcamışsınız.

Ventoy, WoeUSB, balenaEtcher, Mint ımage writer, KDE ISO ımage writer, suse ımagewriter...

İmkanlar içinde imkansızlık yaratmışsınız hocam. Herkes bilir demiyorum ama araştırarak bulabileceğiniz şeyler. Hiç olmazsa Sosyal'de konu açardınız yardımcı olunurdu. Servise göndererek gereksiz uğraş harcamışsınız.
Ama o zamanlar daha Technopat Sosyal'i bilmiyordum.

Ventoy, WoeUSB, balenaEtcher, Mint ımage writer, KDE ISO ımage writer, suse ımagewriter...

Ama ben Rufus ile kurdum Linux Mint'i.

@KDE Plasma mesajlarınızda kötülemek için bahane arıyorsunuz gibi geliyor.

Kendim yeni şeyler öğrenmek için kurmuştum.

Bunu yazmışsın iyi hoş öğreniyorsun. Forum forum dolaşıp bilgi arıyorsun ama en basitinden sana Linux dağıtımlarında çalışan uygulama adlarını verebilen yapay zekaya bile sormuyorsun. En az eğitimli olan yapay zeka bile sana balenaEtcher'i önerebilirdi.

Sonunda o lanet olası Linux Mint'ten kurtulmuş oldum. Ve bu da böyle anımdı.

Bunu bu forumda yazabildiğine göre bundan önce de konu açabilirdin, forumu keşfetmişsin işte, servise götürmeden önce burada konu açsaydın bilgili kişiler yardım ederdi. Sen daha başlangıç dostu olan Mint'e lanet okuyorsan bizim GNU/linux'u parçalara ayırıp yok etmemiz gerek.

Öğrenmek istediğin şeye laf atıp onu kötülemek yerine bu benlik değil diyebilmen gerek. Bu yanıtı yazarken amacım seni üzüp hevesinden etmek değil, sadece araştırma yapmayı düzgün bir şekilde öğrenmen gerek. Bir dahakine konu aç ki sana yardım edecek insanları bulabil.

Ama ben Rufus ile kurdum Linux Mint'i.
Rufus Windows programıdır. Siz yeni bir işletim sistemine alışmak ve kullanmak istiyorsanız (Kurduysanız bunu istiyorsunuzdur.) kurduğunuz işletim sistemine (Linux Mint) ait programları öğrenmelisiniz. Windows'ta Rufus'u doğuştan bilmediğiniz gibi Linux Mint'te de öğrenmeye eğilim göstermeniz gerekir. Araştırma, öğrenme çabası gösterilmezse zor gelir. Sosyal var ya da yok, araştırlabilecek tonla başka kaynak da var. 31 Mayıs 2024'te açtığınız bir hesaba sahipsiniz, neredeyse 1 yıllık. 1 yıl içerisinde yeniden deneyip Sosyal'de soru sorabilirdiniz Mint'i kötülemek yerine.

Mint minimalisttir hafiftir ya, niye öyle olmuş o. Driver kısmı alışık olmayan biri için sancılı olur tabii de hemen pes etmek olmamış 😄

Bunu yazmışsın iyi hoş öğreniyorsun. Forum forum dolaşıp bilgi arıyorsun ama en basitinden sana Linux dağıtımlarında çalışan uygulama adlarını verebilen yapay zekaya bile sormuyorsun. En az eğitimli olan yapay zeka bile sana balenaEtcher'i önerebilirdi.

Bunu bu forumda yazabildiğine göre bundan önce de konu açabilirdin, forumu keşfetmişsin işte, servise götürmeden önce burada konu açsaydın bilgili kişiler yardım ederdi. Sen daha başlangıç dostu olan Mint'e lanet okuyorsan bizim GNU/linux'u parçalara ayırıp yok etmemiz gerek.

Öğrenmek istediğin şeye laf atıp onu kötülemek yerine bu benlik değil diyebilmen gerek. Bu yanıtı yazarken amacım seni üzüp hevesinden etmek değil, sadece araştırma yapmayı düzgün bir şekilde öğrenmen gerek. Bir dahakine konu aç ki sana yardım edecek insanları bulabil.
Yapay Zeka'ya bile sordum ama hiçbir şey anlamamıştım.

Yapay Zeka'ya bile sordum ama hiçbir şey anlamamıştım.

Anlayana kadar ıkınmak lazım. Hepimiz geçiyoruz bu yollardan eğer öğrenmek istiyorsak. Ben düz Ubuntu kurmak için bile 3 gün debelendiğimi hatırlıyorum küçükken.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hatta ben Linux Mint'in kendi formuna bile gittim terminal komutları falan vardı onları girdim olmadı.

Anlayana kadar ıkınmak lazım. Hepimiz geçiyoruz bu yollardan eğer öğrenmek istiyorsak. Ben düz Ubuntu kurmak için bile 3 gün debelendiğimi hatırlıyorum küçükken.
O da doğru ben hayatımda hiç Linux kullanmamıştım sonra videolarda görünce bende birden aklıma geldi ben neden Linux Mint seçtim çünkü yeni başlayanlar için ideal olduğu için bende bunu seçtim.

Merhaba dostlar, ben önceden Linux Mint yüklemiştim ve indirdikten sonra kullanmaya başladım ve biraz Linux Mint işletim sistemini gezinmeye başladım ve kendim yeni şeyler öğrenmek için kurmuştum. Sonra ses kontrolünü yapmıştım ama... Ses sürücüsü yokmuş ben de Google'dan araştırdım formlardan bile araştırdım. Hepsi olmadı ben de artık bunu sıfırlamak istiyordum ve anladım ki pişman oldum ve artık bir daha Linux Mint kurmuyacağımı söz vermiştim. Ve ben nasıl sıfırlayacağımı bilmiyordum. Windows'ta sıfırlamak kolay ama Linux Mint tarafına geldiğimizde olay bayağı bir büyüyor ayarlara girip sıfırla yazdım hiçbir şey bilmiyordum ve ondan sonra teknik servise götürdüm bilgisayarımı. Sonunda o lanet olası Linux Mint'ten kurtulmuş oldum. Ve bu da böyle anımdı.
Sırf kuramadığınız bir sürücü için bir dağıtıma komple pişmanlıktır denmez bence.

Ek sürücüleri kurmak için bir sürücü uygulaması mevcut.
Eğer yeni şeyler öğrenmek istiyorsan önce bir sanal makinede test etmeni öneririm.
Sıfırlamak için tonla program var.
Ventoy balenaEtcher gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı