Linux Mint pişmanlıktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatta ben Linux Mint'in kendi formuna bile gittim terminal komutları falan vardı onları girdim olmadı.

O da doğru ben hayatımda hiç Linux kullanmamıştım sonra videolarda görünce bende birden aklıma geldi ben neden Linux Mint seçtim çünkü yeni başlayanlar için ideal olduğu için bende bunu seçtim.
Sen denemeni Virtual Box ile yap, ona kur Mint'i ilk. Ana işletim sistemi olarak kurma. Öğrenince kurarsın sonra.

Mint minimalisttir hafiftir ya, niye öyle olmuş o. Driver kısmı alışık olmayan biri için sancılı olur tabii de hemen pes etmek olmamış 😄
Hadi tamam anlarım Windows'ta sürücü bulmak kolay. Ama Linux tarafına geldiysek bayağı bayağı imkasızlaşıyor zaten amacım burada kötülemek değil (bu arada beni Windows 10 kullanıyormuşsun demeyin)

Hadi tamam anlarım Windows'ta sürücü bulmak kolay. Ama Linux tarafına geldiysek bayağı bayağı imkasızlaşıyor zaten amacım burada kötülemek değil (bu arada beni Windows 10 kullanıyormuşsun demeyin)
Senin sistemde gpu yok, ses sürücüsü nedir de seni bu kadar yordu anlamadım. Bende de i7'li bir cihaz var, ubuntu için hiçbir şey kurmadım bak.

Senin sistemde gpu yok, ses sürücüsü nedir de seni bu kadar yordu anlamadım. Bende de i7'li bir cihaz var, ubuntu için hiçbir şey kurmadım bak.
Seninki gibi Xe graphics kullanıyorum yani.

Sen denemeni VirtualBox ile yap, ona kur Mint'i ilk. Ana işletim sistemi olarak kurma. Öğrenince kurarsın sonra.
Tamam hocam deneyeceğim sanal makineda zaten 2 haftalık acemelik süresi geçireceğim eğer baktım tamam kolay dediysem ve son kararımı verip Linux Mint'e geçerim bu arada benim Huawei Matebook D15 ve işlemcisi Intel Core i5 var içinde aslında ben şu an onu kullanıyorum kendi laptopuma kurmuştum buna ve bu cihazın orijinal driverlarını yüklemeye çalıştım hatta ben kurduğumda hem mikrofonumu algılayamadı ama Wi-Fi'yi ve pili algıladı.

Sırf kuramadığınız bir sürücü için bir dağıtıma komple pişmanlıktır denmez bence.

Ek sürücüleri kurmak için bir sürücü uygulaması mevcut.
Eğer yeni şeyler öğrenmek istiyorsan önce bir sanal makinede test etmeni öneririm.
Sıfırlamak için tonla program var.
Ventoy balenaEtcher gibi.
Ben aslında Linux Mint'i Rufus'la kurmuştum Ventoy'u bilmiyordum.

Tamam hocam deneyeceğim sanal makineda zaten 2 haftalık acemelik süresi geçireceğim eğer baktım tamam kolay dediysem ve son kararımı verip Linux Mint'e geçerim bu arada benim Huawei Matebook D15 ve işlemcisi Intel Core i5 var içinde aslında ben şu an onu kullanıyorum kendi laptopuma kurmuştum buna ve bu cihazın orijinal driverlarını yüklemeye çalıştım hatta ben kurduğumda hem mikrofonumu algılayamadı ama Wi-Fi'yi ve pili algıladı.

Ben aslında Linux Mint'i Rufus'la kurmuştum Ventoy'u bilmiyordum.
Aban aban, yaparsın.

Acemilik süreci nedir? Bir de Mint'i kurdun napacaksın sonra merak ettim.
Acemi demek istedim hocam. Mint kurunca zaten yapacağım basit öğrenmek için ve içini geziceğim sonuçta Windows'tan daha farklı bir işletim sistemi değil mi?

Acemi demek istedim hocam. Mint kurunca zaten yapacağım basit öğrenmek için ve içini geziceğim sonuçta Windows'tan daha farklı bir işletim sistemi değil mi?
Vakit kaybını engellemeye çalışıyorum. İçini gezmek nedir mesela? Bunun bir faydası yok kanımca, kurmak okey ama ihtiyaç olmadığı halde kullanmak ayrı bir mesele.

Sanal makine üzerinde her distroyu kurarsınız. Linux yerine hackintosh deneyin mesela 😃Güzel öğrenim olur.

Vakit kaybını engellemeye çalışıyorum. İçini gezmek nedir mesela? Bunun bir faydası yok kanımca, kurmak okey ama ihtiyaç olmadığı halde kullanmak ayrı bir mesele.

Sanal makine üzerinde her distroyu kurarsınız. Linux yerine Hackintosh deneyin mesela 😃güzel öğrenim olur.
Aslında ben önceden macOS kuracaktım ama ya bilgisayarım bozulursa diye ondan dolayı eski bilgisayarım olsa ona Linux kurardım zaten Linux'un amacı eski bilgisayarları canlandırmak için. Ama en azından sanki Windows kullanıyormuş gibi yaparım yani en azından bana eğlenceli gelir :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı