Linux Mint pişmanlıktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kurmadan önce keşke donanımlarının Linux dağıtımı için bir sürücü desteği olup olmadığına baksaydın bu senin hatan tamamen dağıtımı suçlaman mantıksız geldi bana açıkçası.
Aslında ben Realtek'in sürücülerini yükleyecektim (bu arada Linux Mint'i OEM modundayken kurdum)

Linux'u bilgisayar kötü değilse kullanan adam niye kullanır? Harbi soruyorum linux hakkında tek bildiğim şey penguenli bir logoya sahip olması, linux neden seviliyor?

Linux'u bilgisayar kötü değilse kullanan adam niye kullanır? Harbi soruyorum Linux hakkında tek bildiğim şey penguenli bir logoya sahip olması, Linux neden seviliyor?
Vallahi ya zaten eğer eski bilgisayarınız varsa Linux kurup hayata dönsün en azından Windows'tan az bellek tüketiyor Windows ise hantal bir ürün olduğu için tüm gereksiz ürünler var ve biz bunu kullanmıyoruz.

Linux'u bilgisayar kötü değilse kullanan adam niye kullanır? Harbi soruyorum linux hakkında tek bildiğim şey penguenli bir logoya sahip olması, linux neden seviliyor?
Sadece kötü bilgisayarı olanlar mı kullanıyormuş ya?
Tek bildiğin şey logosu ise hakkında araştırmanı tavsiye ederim.
Linux - Vikipedi
Linux dağıtımı - Vikipedi.

Deck Cihazlarda kullanılan Steam'in işletim sistemi SteamOS bile Arch Linux Tabanlı.

Linux'un kullanılmasının sebebi
1-Özgür olman ve sistemin kontrolünün sende olması.
2-Açık Kaynak Felsefesine dayanması.
3-Windows'a nazaran Daha Hafif ve Performanslı olması.
4-Daha Güvenli ve Stabil olması özellikle LTS ve Stable Sürümler.

Deck cihazlarda kullanılan Steam'in işletim sistemi SteamOS bile Arch Linux tabanlı.

Linux'un kullanılmasının sebebi.
1-özgür olman ve sistemin kontrolünün sende olması.
2-açık kaynak felsefesine dayanır.
3-Windows'a nazaran daha hafif ve performanslıdır.
4-daha güvenli ve stabildir özellikle LTS ve stable sürümler.
Haklısınız hocam.

Cgroup ve namespace tanimi yok Windows uzerinde. Alternatifleri de beceriksiz. Paket yoneticisi yok. Regedit gibi kazma bir sistemle ugrasmak zorunda degilsin. Paket paket update yok. X i update etmek istiyorum Y kalsin diyemezsin. Microsoft ne yollarsa onu kabul ediyorsun. Ben Windows update edecegim ama Paint'i update etme diyemezsin mesela. Linux'te kralini yaparsin. Customizasyon, guvenlik, stabilite, open-source vs tonla yan detayi da var bu durumun.

Ben bilgisayardan anlayan ve sistemi kuvvetli birisi neden kendini Windows'a hapseder onu anlamiyorum, eninde sonunda Linux ile tanismasi gerekiyor bu kisinin :)

Linux - Vikipedi
Linux dağıtımı - Vikipedi.

Deck cihazlarda kullanılan Steam'in işletim sistemi SteamOS bile Arch Linux tabanlı.

Linux'un kullanılmasının sebebi.
1-özgür olman ve sistemin kontrolünün sende olması.
2-açık kaynak felsefesine dayanması.
3-Windows'a nazaran daha hafif ve performanslı olması.
4-daha güvenli ve stabil olması özellikle LTS ve stable sürümler.
Bir şey diyeceğim de siz Windows 10 mu kullanıyorsunuz?

Merhaba dostlar, ben önceden Linux Mint yüklemiştim ve indirdikten sonra kullanmaya başladım ve biraz Linux Mint işletim sistemini gezinmeye başladım ve kendim yeni şeyler öğrenmek için kurmuştum. Sonra ses kontrolünü yapmıştım ama... Ses sürücüsü yokmuş ben de Google'dan araştırdım formlardan bile araştırdım. Hepsi olmadı ben de artık bunu sıfırlamak istiyordum ve anladım ki pişman oldum ve artık bir daha Linux Mint kurmuyacağımı söz vermiştim. Ve ben nasıl sıfırlayacağımı bilmiyordum. Windows'ta sıfırlamak kolay ama Linux Mint tarafına geldiğimizde olay bayağı bir büyüyor ayarlara girip sıfırla yazdım hiçbir şey bilmiyordum ve ondan sonra teknik servise götürdüm bilgisayarımı. Sonunda o lanet olası Linux Mint'ten kurtulmuş oldum. Ve bu da böyle anımdı.

Rufus ile kurduğunuzu söylemiştiniz tekrar kurabilirdiniz. Linux Mint forumlarına ve yapay zekaya sorup da becerememek pek olacak iş değil gibi, yargılamak istemiyorum ancak isminize bakarak subjektif bir değerlendirme olduğunu düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı